Winterzee...


 Op 16 en 17 november zijn Koen en ik naar Knokke geweest. We hadden namelijk vorige Nieuwjaar een geschenkenbon van onze vrienden gekregen voor een overnachting mét ontbijt in Knokke. Maar omdat 2014 voor ons allebei - Koen de politiek, ik hét boek - tot hiertoe zo ontzettend druk was, waren we alsjeblieft nog niet tot aan de zee geraakt!
Het weer was niet om over naar huis te schrijven - grijs, noordzeeweer - maar het was heerlijk rustig in Knokke.

Jammer genoeg stonden de gezellige strandbarretjes er niet meer... alleen op de zeedijk stond er nog een eenzaam en triestig kotje.

Maar in Knokke kun je je perfect amuseren met de winkels... zon hoeft er niet te zijn. Waar vroeger de winkel van Princess - zusje van die op de Meir in Antwerpen - zat, was nu een pop-up conceptstore.
Plezant om door te wandelen en sommige delen van de winkel waren best origineel. De hoek met de suitcases vond ik echt een leuke vondst.
De rest - ik herkende verschillende collecties - was ongelofelijk rommelachtig. Soms wordt een "concept" store een echte "rommel" store waar allerlei collecties door mekaar geroefeld worden.
Allé, dat is toch mijn persoonlijke bedenking. De tafel met kookboeken was daarentegen wel leuk want de meeste boeken waren aan een superprijsje... ik heb er een boek over paddestoelen gekocht aan 8 euro! Een batje!
Voor de rest geen verassingen maar wel veel gezelligheid bij patisserie Demaré en Le Pain Quotidien. Twee klassiekers die nooit ontgoochelen! Bij Marcolinie blijken ze Sinterklaas over te slaan en direct door te steken naar de Kerst.
Dat is iets Brussels zeker? Hier bij ons in Kortrijk houden wij ons nog steeds aan de juiste chronologische volgorde éérst Sinterklaas én dan de Kerstman. Koppig hé die West-Vlamingen!2 opmerkingen