Mijn Kerstgeschenk...

De kinderen hebben voor mij een héél leuk Kerstcadeau gekocht! Een reuze grote houten pingpongplank van Jamie Oliver. Sofie heeft die helemaal meegesleurd - op de trein - uit Londen... lief hé! Ze weet dat ik een ongelofelijk zwak heb voor houten planken in allerlei shapes and textures. 


 


Vandaag moest ik dat palet dus dringend uittesten. Omdat het altijd gezelliger is om met een bende te aperitieven dan met twee hebben we de loopmaatjes van Koen opgetrommeld - na een run hebben die toch altijd behoefte aan wat extra calorieën...
Aangezien het hier een plotse ingeving betrof en ik hoegenaamd geen doelgerichte boodschappen had gedaan, moest ik toveren met wat er nog in de frigo voorhanden was.

Met wat bladerdeeg, sesamzaad en Maldonzout kan een mens gelukkig nog vlug hartige koekjes bakken.
En die dikke garnalen had ik gelukkig ook nog liggen. Mijn - niet zelfgemaakte - mayonaise heb ik vlug wat opgefrist met limoensap en rasp en hapje twee was klaar.


Wat worteltjes met hoummous - een klassieker in ons huis -  en dan nog schaaltje frisse granaatappelpitjes.
Ik denk dat die granaatappel de hele maand december in mijn groentenschuif heeft doorgebracht. Gelukkig zijn die dingen quasi onbeperkt houdbaar...


4 opmerkingen

 1. Superideeën heb jij toch wel hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh ! ik heb ook nog een granaatappel in de firgo bedenk ik me nu !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha! Pingpongplank ^_^ Heerlijke hapjes, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke ideeën toch weer! Die houten plank is echt wel super voor hapjes. Heel leuk cadeau. Goede tip van die granaatappel. Heb gisteren een cocktail gemaakt, maar heb er nu nog ééntje in mijn frigo. Die gaat dus wel nog even mee... :)

  BeantwoordenVerwijderen