Supersimpele tomatensoep...

Vandaag geef ik jullie een shortcut recept. Ik ben daar namelijk een held in. Ik ken voor héél veel dingen de kortere baan..
Dus, ook voor tomatensoep. En ze is bovendien super lekker. Geen kat die vermoed dat het hier een shortcut betreft.


Normaal moet je eerst een ajuin en selder en wortelen - de zo gehete mirepoix - stoven in vetstof en dan je hoofdgroente toevoegen. Dat is dus de regel. Ik bezondig me al altijd aan die regel en stoof meestal alleen een ajuin. Nu ben ik nog een stapje verder gegaan en heb helemaal niks gestoofd.Gewoon wat tomaten in mijn thermomix gegooid - een blender of mixer doet hier ook het werk - en rauw gemixed. Dan wat olijfolie erbij gegoten en en een doosje Elvea groentenmix erbij gekieperd.
Nog een half litertje kippenbouillon bij het tomatenmengsel en dan 25 minuten laten koken tot alles gaar is en het hele huis naar tomatensoep ruikt.


  
Dan proef je even aan je soep en voeg zout en wat suiker toe. Suiker om de aciditeit van de tomaten te breken en zout ja, dat moet ik niet uitleggen zeker? Zonder zout is er niks écht lekker. Overdrijf niet en voeg alles geleidelijk toe. Proeven en nog een proeven dus! Maar als je de soep écht tot een ander niveau wil tillen voeg dan een serieuze scheut balsamico azijn toe.
Hoe lekkerder - duurder dus - je azijn hoe beter je soep zal zijn. Dit is werkelijk hét geheime ingredïent in deze luie wijvensoep!Heb je kinderen of carnivoren in huis doe er dan nog wat ballekens bij en iedereen is content!

Haal vlug wat lekker bruine boterhammekens uit de broodzak en geniet van deze hemelse tomatensoep...!
Snelle tomatensoep
Ingredïenten  • een zes à acht verse tomaten
  • een halve liter kippenbouillon
  • een doosje Elvea groentenpasta
  • een scheutje olijfolie
  • Maldonzout
  • een beetje suiker
  • een flinke scheut balsamico

1 opmerking