Geroosterde tomaatjessaus...

Ik ben fan van Donal Shekan. Donal is een Ier met een tof lief en een nog leukere hond Max.
Zijn filmpjes op YouTube zijn zàlig om naar te kijken... Niks leuker dan onderuit zakken in de zetel met een lekker glaasje wijn en een paar filmpjes van Donal. En man, die gast kan koken!
Ik heb al heel wat van zijn recepten uitgeprobeerd en echt waar they work!
Voor de pastaworkshop van deze zomer heb ik zijn pastasaus van geroosterde kerstomaten uitgeprobeerd. Lekker én en plus géén werk want je kan heel de boel in de oven kieperen...
Dus een écht Rue de Surène recept!
Ik geef jullie hier onmiddellijk het YouTube filmpje van Donal en dan wandelen we nog kort even samen door het recept zodat je het perfect kan uitvoeren...
Ik zou zeggen haal een glas uit de kast schenk iets lekker in installeer je op een lekker plekje and enjoy!Toffe gast hé... I love him!
Ja, dus ik hoop dat jullie het merendeel begrepen hebben? Ik geef je even de manier waarop ik zijn receptje hier thuis uitvoer. Zet je oven alvast op 180°C en begin met je kerstomaten in de helft te snijden. Snij dan de rode ui in lange maantjes - geen blokjes want die vergaan in saus en geven niks van structuur. Doe goed wat olijfolie in een bakblik met opstaande rand en ook wat Maldonzout. Kieper er al de tomaatjes en de rode ui in. Je kan er ook wat knoflook tenen aan toevoegen. Het vel hoeft niet af de knoflook. Je kan die teentjes als ze eenmaal gaar zijn zó uitduwen als je de schaal uit de oven haalt. Kruid nogmaals met wat zout en wat peper en giet nog wat extra olijfolie over de schaal. Giet er ook een flinke scheut van je beste balsamico azijn over. Die zorgt ervoor dat alles lekker zoet gaat smaken. Nu moet je gewoon geduld hebben en alles langzaam laten sudderen en garen in de oven. Eerst zul je zien dat er veel vocht vrijkomt van de tomaatjes en dan na een tijdje begint het vocht te verdampen en wordt de heleboel siroperig. Dat kan best een tijdje duren. Kijk op regelmatige tijdstippen en roer de boel af en toe eens om. Na een 40 tal minuten of iets vroeger als je een super oven hebt is de boel gaar en siroperig. Denk eraan om ondertussen je pasta te koken. Giet deze pas op het einde af en hou wat van het pastawater bij. Haal de saus uit de oven en duw de knoflook teentjes uit. Roer alles door mekaar en voeg de penne erbij. Is het wat aan de droge kant dan voeg je nog wat pastawater toe. Werk de boel af met héél veel verse parmezaan en ja, eten maar!
De saus is ook lekker koud om een crostini of lekker bij een omeletje. Ook bij een stukje vis of kip is het een zalig saus/groentengerecht. En zoals je ziet het is werkelijk super easy!


Kerstomatensaus uit de ovenIngrediënten


 • twee doosjes kerstomaten
 • twee kleine rode uien
 • wat olijfolie
 • balsamico van de beste soort
 • Maldon zout
 • peper

4 opmerkingen

 1. Het "belangrijkste" ingrediënt - knoflook - ben je vergeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, juist maar ik ben zelf geen knoflookfan en vandaar dat ik dus vergeten ben in het recept... sorry!

   Verwijderen