Bagels...

Weten jullie wat een bagel is? Ja,ja ok, een rond broodje met een gat er in. Het lijkt op een donut maar is zovéél gezonder! Het is in oorsprong een Joods broodje dat met de Joden naar New York is mee verhuisd. Bij ons kun je het niet makkelijk vinden. Enkele jaren terug kon ik het nog vinden in mijn Delhaize maar het is daar ook verdwenen. Vermoedelijk was ik de enige die het kocht... Maar nu hebben we sinds vorige vrijdag een bagel/tapas zaak in Kortrijk.De link tussen de bagels en de tapas is voor mij niet onmiddellijk duidelijk maar ik hou van tapas én ik hou van bagels dus ik ga daar niet moeilijk over doen...
De stuif-in was ongelofelijk druk en ik kreeg absoluut geen zicht op het geheel - ik spotte wel een leuk meisje met een zeer toepasselijk "bagel" kapsel. Om toch een klaarder kijk te krijgen ben ik maandag op weg naar de bibliotheek - om een megaboete te gaan betalen - even binnen gewandeld. Het was al best druk in N°61.Ik hoop dat Dascha en Jessica - de twee ondernemende meisjes achter dit project - hun droom kunnen waar maken. En zie mensen als dat hier zo voort gaat wordt Kortrijk nog een wereldstad! Ik wacht nu nog enkel op een Starbucks...!

Geen opmerkingen