De allerlekkerste vinaigrette...?

Bedankt voor al de goeie ricotta salata tips! Ik ga nu op zoek en hou jullie op de hoogte...
Maar ik heb nog een klein probleempje...  al jaren ben ik op zoek naar een goed vinaigrette recept. Alles heb ik al geprobeerd. De vinaigrette van Piet, die van Pascale, die uit het boek van de boerinnenbond maar niets voldoet. Dus... tot nader order koop ik nog altijd mijn vinaigrette bij Traiteur Rogge in de Karmelietenlaan in Kortrijk. En omdat die op maandag gesloten zijn - ook mijn vrije dag - brengt mijn buurvrouw én cinemamaatje Myriam die vinaigrette voor mij mee. Er staat altijd een voorraadje in mijn ijskast. Ik kan geen sla eten zonder!


 

Het is een simpele vinaigrette waarschijnlijk op basis van mayonaise want ze is helemaal wit maar de zuurgraad is écht perfect. Heerlijk bij een gewoon blaadje sla maar ook lekker over gestoomde groene boontjes met een fijngesnipperd sjalotje erbij... Mijn vraag aan jullie is nu: heeft er iemand een idee hoe je die vinaigrette maakt? Of hebben jullie een ander beter recept? Stuur een mail naar lieve@byttebier.net en ik probeer jullie recepten uit en geef het allerbeste recept als beloning dan ook het allerbeste tool van Zwilling. Een knikspatel.Da's een super ding, je kan ermee delicate visjes omdraaien in de pan, omeletten toevouwen, vlees uit de pan halen...
En omdat ik niet opgeef heb ik vandaag weer eens een vinaigrettereceptje uitgeprobeerd. Van Gordon Ramsay deze keer. Niet slecht, hélemaal niet slecht maar volgens mij kan het nog beter...
Begin met een koffielepel goeie mosterd. Voeg er wat honing aan toe en wat oude balsamico. En natuurlijk Maldon zout.Roer er geleidelijk de olijfolie onder. En dan een super goeie tip van Gordon die ik ga onthouden en toepassen... voeg er een scheut koud water aan toe en klop los.Echt dat water deed wonderen voor de smaak en de lichtheid van de vinaigrette. Ik heb de vinaigrette getest met wat witloof en de combinatie honing/balsamico en het bittere witloof was niet slecht maar ik veronderstel dat jullie zeker met wat beters op de proppen komen!Vinaigrette van GordonIngrediënten


  • 1 koffielepel lekkere mosterd
  • een beetje honing
  • een scheutje oude balsamico - van die dikke siroperige
  • zout - Maldon
  • olijfolie
  • een scheutje koud water
Geen opmerkingen