Surf en turf...

Vis en vlees samen in een gerecht. Klinkt raar maar is soms best lekker. Ook in mijn kippenschoteltje van vandaag zit een visje...  Ik weet dat niet iedereen fan is van de zilte smaak van anjovis maar ik kan het écht niet missen en dus staan er bij mij altijd enkele blikjes anjovis in de voorraadkast.
Deze keer heb ik geen witte kippenfilets genomen - maar de bruine kippendijen. Weliswaar ontbeend gekocht voor het gemak. Bruin kippenvlees heeft veel voordelen... 't is in eerste plaats goedkoper dan de filets, het is een stuk smaakvoller en het droogt ook iets minder gemakkelijk uit. Allemaal pluspunten dus! Begin alvast met je oven voor te verwarmen op 180°C.
Leg de kippenstukjes in een met olie ingevette bakplaat en wrijf ze helemaal in met de olie. Kruid goed met Maldonzout én bestrooi met wat verse tijm. Leg op elk stukje een - klein! - takje rozemarijn.
Tot zover is dit een doodgewoon recept. Maar nu komt ons visje op de proppen. Neem een blikje anjovis - ik had alleen anjovis met kappertjes staan... - en leg op ieder stukje kip een anjovisfiletje.

Laat nu ongeveer een vijfentwintig minuten garen in de oven. Begin vanaf twintig minuten te controleren of je kip gaar is - dat hangt af van de dikte van je stukjes. Als alles gaar is kan je er nog een lekker fris slaatje bij maken en genieten van je kookkunst. Het is zoiets als Salade Niçoise maar dan met kip!
Ik hoef er zeker niet bij te vermelden dat dit eveneens een zéér lijnvriendelijk receptje is?

Kippendijen uit de oven met rozemarijn, tijm en anjovis.
Ingrediënten


 • enkele ontbeende kippendrumsticks
 • wat rozemarijn en wat tijm
 • een blikje anjovisjes op olie
 • olijfolie
 • Maldonzout

3 opmerkingen

 1. Eentje die ik deze week op het menu zet! Aaah ik voel de lente al :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vraag je dit aan de slager ontbeend, of kan je dat ergens ontbeend vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ze zo ontbeend gekocht in de supermarkt. En als ik ze niet ontbeend kan vinden dat pruts ik er zelf aan tot dat been eruit is...

  BeantwoordenVerwijderen