Even weg uit Kortrijk...

Hoe graag ik ook woon en werk in Kortrijk soms moet ik echt eens even weg om wat andere lucht in te ademen. En gelukkig is Rijsel dan niet ver en voelt toch écht weg van huis aan. Koen liep niet onmiddellijk warm voor mijn plan maar gaf na wat aandringen toch toe. Hij had namelijk - gelukkig voor mij - last van een knagend schuldgevoel omdat hij mij gisteren helemaal alleen de reuze afwas van Nieuwjaaravond liet doen...
Het weer zat ons mee. Af en toe was de lucht helemaal blauw en de temperatuur was - zoals onze Frank het zo mooi kan zeggen - ongewoon hoog voor de tijd van het jaar. Ideaal dus om wat rond te slenteren in Rijsel. Omdat we het nieuwe jaar gezond willen inzetten zijn we naar Le Pain Quotidien een soepje en een slaatje gaan nuttigen. De sfeer is er ontspannen en doet ons altijd terug denken aan onze studententijd in Antwerpen. En alles wat ze verkopen is vers én zelf gemaakt zeker een pluspunt!


Na even bij Zara een nieuw pulletje in te slaan - de winter is nog lang - ben ik voor een uurtje de kookafdeling van de Fnac ingedoken. Zalig... en natuurlijk ben ik weer met een nieuw boek naar huis gekomen.Nummer één van 2014.
Ook nog een nieuw winkeltje ontdekt. La maison de la confiture. Het staat vol met honderden potjes confituur.
En je kan alles proeven! Leuk adresje vlak aan de Grand Place recht tegenover Alice Délice. Je moet zeker eens langsgaan als je volgende keer in Rijsel bent.

En wat het resultaat van het vinaigrette recept betreft, wanhoop niet! Ik moet nog al jullie receptjes uitproberen en proeven. En Bomma is de onpartijdige jury én bepaalt dus de winnaar. Ik hou jullie op de hoogte...

3 opmerkingen

 1. Leuk, een dagje Rijsel! Ik had ook al zin om dit weekend eens een ritje naar daar te maken ('t is de schuld van de foto's van Koen op Facebook ;)).

  Die confituurwinkel lijkt me wel een leuk adresje, dat noteer ik voor een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Happy 2014 ! Ik hoop weer veel blogjes van jou te lezen ;-)

  O ja..
  I♥ pulletjes van zara :-))

  Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bij een uitstapje Rijsel is er voor ons altijd een bezoekje bij aan Le Pain Quotidien. Naast de kwaliteit een ongedwongen sfeer.....

  BeantwoordenVerwijderen