Mijn maatje was jarig vandaag...!

Ja, John was jarig vandaag en dat hebben we samen gevierd met een bezoek aan de markt in Rijsel én een aansluitend etentje in Brasserie André. Gisterenavond was het al feest ten huize Deroo. Gwenda had iedereen opgetrommeld zonder medeweten van John. Die viel dan ook letterlijk uit de lucht als hij thuiskwam en zijn keuken vol volk zag staan... én het aanrecht vol lekkere hapjes. 't Was een zalig avond!
Vanmorgen was het best koud op de markt en er stonden ook niet veel kraampjes. Maar de harde kern was aanwezig.
Ons boerke uit Komen had weer lekkere veldsla en dikke gekookte rode bieten.
En bij onze kaasman heb ik me ook weer even laten gaan. Gelukkig kan ik met mijn vacuummachine alle kazen goed verpakken en tot vier maanden in de frigo bewaren. Dat bespaart me een hoop  schuldgevoelens als zoals vandaag mijn ogen weer eens groter zijn dan mijn buik!


 
Af en toe staat er ook een viskraam van Boulongne sur Mer waar ze allerlei lekkere verse én bereide visgerechten hebben. John heeft een grote pot brandade gekocht. En we hebben ons allebei laten verleiden door dat mooie doosje met haring.
Verpakking doet toch veel hé... toch bij mij.
Om één uur waren in de Rue de Béthune om aan onze lunch te beginnen. Brasserie André is een klassieker onder de Rijselse restaurants. Daar eet je de échte traditionele Franse keuken. De garçons zijn super charmant en voorkomend - zo maken ze die tegenwoordig niet meer.John heeft even overwogen om de Choucroute te eten maar is dan toch bezweken voor de Escargots de Bourgogne als voorgerecht en Rognons de veau als hoofdgerecht.Ik eet niet graag ingewanden alhoewel... als ik er even over nadenk wil ik graag een uitzondering maken voor een stukje verse Foie gras.
Bij mij is het dan ook vissoep en Pavé de saumon sauce vierge geworden.  Ik had thuis via internet de kaart al bestudeerd en wist dus al dagen vantevoren welk dessert ik wilde nemen. Framboises au Champagne. Het was nog lekkerder dan ik me herinnerde.
 Heerlijk met suiker geplette framboosjes die aan tafel worden overgoten met Champagne... Gewoon al het dessert ça vaut vraiment le détour! John nog ne keer een hele dikke proficiat en nee, echt waar, je ziet er geen jaartje ouder uit dan vorige week...

Geen opmerkingen