Mijn eerste Smartmat...!

Smartmat... kennen jullie dat al? Het is een bedrijf uit het Antwerpse dat tot hier bij ons in Kortrijk een zak vol boodschappen mét recepten levert. In de winkel heb ik al enkele enthousiaste gebruikers over de vloer gehad en dus ik moest dat zéér dringend ook eens proberen. Jullie kennen me hé...!
Wel 't is écht tof! Precies Sinterklaas! Op maandagavond stond er een grote bruine zak op mijn terras boemvol ingredïenten.Mijn zak was voor twee personen - uiteraard! - en kost 65 euro. Je kan er vier maaltijden met twee van eten. Omdat het hier een "proefpakket" betreft kost het maar 50 euro.
Het leuke voor mij was dat ik helemaal niet moest nadenken deze week. Alle werk is gedaan. Het recept is uitgekozen en de ingredïenten zitten in de juiste hoeveelheid - één patatje bv. - in je zak. Niks teveel alles perfect afgemeten... als dàt niet economisch is!

Ik heb de eerste avond - dinsdag - de schelvis met de pastinaakpuree klaargemaakt. Mmm! Lekker...
Koen was niet thuis - walking dinner of zo... - dus de tweede portie heeft Bomma gekregen.Gisteren heb ik de schotel met kip in de oven geprobeerd. Ook zo lekker. De bedoeling was dat je van deze maaltijd - voor 4 personen - twee dagen kon eten.
Kan niet meer want we hebben alles in een trek opgegeten. Nu heb ik nog juist de risottto om klaar te maken. Maar vanavond ga ik naar de cinema met Myriam dus het zal morgenavond risotto night zijn. En als dat recept ook nog goed uitvalt dan kan ik niet anders zeggen dan proficiat aan de Smartmatters!
Het concept is zeer tof. Ik ben zeker fan.  Maar omdat ik natuurlijk zelf graag boodschappen doe en op Food avonturentochten ga is dat écht niet iets voor elke week. Bovendien steun ik graag mijn plaatselijke handelaars - sorry mensen van Antwerpen! Toch is het een ideaal concept voor drukke periodes. En misschien neem ik tijdens de Kerstperiode wel een tijdelijk abonnement! En moesten de Kortrijkse handelaren de handen in mekaar slaan en zoiets ontwikkelen voor onze stad dan zal ik de eerste zijn om dat te promoten...

Ga eens zelf een kijkje nemen op hun website Smartmat

4 opmerkingen

 1. Hey, dit lijkt me super! Gaan we zeker eens uitproberen. Bedankt voor de tip! Wij wonen in Marke dus zouden we al met twee voorstanders zijn om een gelijkaardige formule ook in Kortrijk te hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit best een interessant concept en het zou mij echt wel helpen om af te stappen van de courante keuze bij het opstellen van mijn weekmenu. :)

  Misschien toch maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij doen het hier tweewekelijks en is echt wel super! Inderdaad leuk om gevarieerde menu's te hebben, lekker én gezond en om eens een weekje niet hoeven na te denken bij wat we nu weer gaan eten...
   Ook de kindjes vinden het lekker, dus da's natuurlijk mooi meegenomen!

   Verwijderen
 3. Als dit ooit in Kortrijk komt, reken er mij dan bij ! Mooi concept idd, heb dit ook reeds geprobeerd. Lekker en vernieuwend !

  BeantwoordenVerwijderen