Nee, 't was écht niet lekker!

Soms heeft een mens tegenslag. 't Kan natuurlijk niet altijd voor de wind gaan... en vanmorgen was dat dus het geval. Mijn soep voor op de blog was niet gewoonweg niet te eten. Te zout en te zuur. Het leek nochtans een super tof receptje.
Wat preiwit stoven, venkel en een appeltje erbij, wat kurkuma en wat bouillon. Het leek me een zalig soepje. Misschien heb ik iets verkeerd gedaan - alhoewel ik weet niet onmiddellijk wat - maar het resultaat was ronduit ontgoochelend. Ik heb nog wat lapmiddelen geprobeerd maar het brouwsel was gewoonweg niet te redden... Eigenlijk zou ik gewoonweg helemaal opnieuw moeten beginnen. Maar mijn groenten zijn op en straks moet ik weer staan lachen achter mijn toonbank... dus het echte werk zal pas voor volgende week zijn als ik weer over normale vrije dagen beschik!
Maar om jullie niet helemaal te ongoochelen heb ik nog een kleine - maar waardevolle - tip. Als je soep niet dik genoeg is dan kan je ze in een, twee drie dik, romig en zacht maken door er een of twee eetlepels havermout in mee te laten koken. Blend ze dan nog even en je zult zien het effect is fantastisch. En veel gezonder dan een scheut dikke room! Ik heb die tip ooit gevonden in een kookboek van Michel Guérard.
Mensen geniet nog van jullie mooie zonnige zondag en kom misschien ook nog even langs voor een Meet&Greet...!

2 opmerkingen

  1. hmm, da's idd een tip om te onhouden want ik heb nogal de neiging om overal room in te gieten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat kan gebeuren, hé! Wel een leuke tip van de havermout. Ik zal die proberen te onthouden.
    En.. die meet & greet: die is gebeurd, hé.. en zeggen dat ik zelfs deze blogpost nog niet gelezen had. ;)

    BeantwoordenVerwijderen