DIY in de keuken...

Sofie en ik doen zot graag aan DIY. In de winkel zijn we er écht kraks in en thuis zijn we er ook niet vies van. Het is dé manier om je spullen onmiddellijk wat meer persoonlijkheid te geven... Ik heb zo deze zomer wel drie kleedjes van kleur veranderd! Thuis in de keuken is het ook zalig om wat te doe het zelven. Okergele saffraanpasta maken, een speciaal broodje bakken, kruidenmixen in mekaar draaien én bv. mijn eigen Thaise curry maken! Iets dat héél simpel is om zelf te maken is je eigen vanille extract. En het is leuk om het met de Kerst in een Foodiemandje te steken!Koop wat vanillestokjes - ja, ik weet het da's niet het goedkoopste - en snij ze door zodat de zaadjes vrij komen. De meeste stokjes kun je ook nog eens doorknippen - je hebt dan onmiddellijk wat meer stokjes! - en steek ze dan in een mooi flesje.Een vooruitziend mens heeft natuurlijk al het hele jaar leuke flesjes opgespaard... en de andere moeten nu maar even naar Dille&Kamille gaan snuisteren.Neem nu je fles vodka uit de ijskast. Gewone vodka géén met een of ander smaakje! Vul je flesjes bij met de alcohol. Iedere keer als je vanille gebruikt, steek je het gebruikte stokje erbij - het extract wordt er alleen maar beter van. Laat het wel zeker enkele weken in je voorraadkast staan voor je eraan begint.
Met ander woorden als je het nog als Kerstcadeau wilt geven, laat er dan géén gras over groeien want dat ding moet even trekken!
Vanille extractIngrediënten


  • vanillestokjes
  • vodka - zonder smaakjes
  • kleine flesjes met dop

2 opmerkingen

  1. Bij Rajhman in Kortrijk zijn de vanillestokjes goedkoper als in de supermarkt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Excellent idee! Toevallig heb ik onlangs zo'n "recept" gelezen voor Vodka met Limoengras en gember. Ik probeer die eens en breng ik eens eentje binnen in de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen