Kerstzorgen...!

Sinterklaas is gepasseerd dus ik mag me nu tenvolle concentreren op de Kerst. Da's dus zoeken naar de ideale cadeautjes voor iedereen zonder de budgetten te overschrijden - moeilijk, zéér moeilijk! Ook wil ik zo vlug mogelijk mijn Kerstmenu in mekaar steken.
Wij zijn een familie die zot is van veel pakjes en dus het hoofdstuk pakjes opendoen neemt heel wat tijd in beslag op Kerstavond. Een lange aperitief is dus een must. Met hapjes die niet té machtig zijn of geen kat eet nog iets van mijn liefdevol geprepareerd eten. Ik leer van mijn fouten zoals jullie zien. Sofie is altijd de moeilijkste. Ze wil véél pakjes en ze wil hiervoor absoluut geen tips geven. Ook wil ze héél lekker eten maar als puntje bij paaltje komt eet ze twee, drie happen en ze heeft genoeg... van gemakkelijk gesproken! Voeg daarbij de razend drukke Kerstperiode in de winkel - elke dag werken van tien tot zeven - en jullie zien voor welke uitdaging ik sta. Ik moet dus slim te werk gaan. Vanaf begin december neem ik overal de eindejaarsbrochures mee en spit die helemaal uit. Bij Mylle, bij het Klein Fornuis, bij Ridder&Hove, het Vissershuys, Lanckmann... bij iedereen zijn er lekkere dingen te halen zonder veel werk. Ook onze Delhaize heeft een prachtig aanbod. Werkelijk La Caverne d'Ali Baba...! Vlug boodschappen doen is er niet bij... ik sta te verwateren met wat er nu allemaal in de rekken ligt. Dit weekend hebben Koen en ik de hummus van vergeten groenten - nieuw bij de hummusen in de Delhaize - uitgeprobeerd. Pastinaak en wortel en rode biet. Ik ben zot van die pastinaak van mij mogen ze die heel het jaar in potjes doen... Heerlijk om te aperitieven!Over aperitieven gesproken...normaal gesproken drinken we met Kerst Champagne. Altijd lekker hé... maar misschien ga ik toch naast de champagne wel eens een cocktail maken met Gin. Bruno is daar wel voor te vinden en ik kan dan even mee doen met de heersende Gin-gekte! Ik ga me laten inspireren door Manuel...
Het Delhaizemagazine van december is werkelijk een musthave. Het is zit boordevol goeie ideeën!Voor de echte Foodies heeft Delhaize een heel supplement voorzien met - makkelijk uitvoerbare - recepten van onze grote Chefs. Mooi gedaan en écht doenbaar - iets wat Rue de Surène apprecieert!Voor diegenen die dat helemaal niet zien zitten is er een ander niveau... het zelfbouwpakket. Je kiest eerst je vlees en dan kies je een vulling. Veel combinaties zijn mogelijk en je hebt het toch het gevoel dat je zelf gekookt hebt. Ingenieus gevonden!


En dan heb je nog de thema menu's : Bio, Belgisch, Exotisch, Versailles... voor iedereen wat! Als je het magazine download op je Ipad kun je de begeleidende videofilmpjes bekijken. Ik bekijk die dingen 's avonds om te ontstressen van mijn dag...
Wel, beste creatieve team achter het Delhaizemagazine jullie opzet is écht geslaagd! Van mij alvast een héle dikke proficiat!
Ik weet nu wel nog altijd niet wat ik ga klaarmaken met Kerst - buiten die aperitief dan - maar ik geef jullie hierover nog een update. Het is vandaag tenslotte nog maar 8 december... nog tijd genoeg!
Klik op de volgende links om de brochures te downloaden...
Sterrenchefs en Delhaize Magazine.


Geen opmerkingen