Sunday Afternoon in Paris...

Gisteren waren we in Parijs. Een verlaat Valentijnsgeschenk van mijn ventje... Zalig! Na een lekker ontbijtje thuis in de Liebaertlaan reden we op een dikke twee uur naar Parijs. We hadden enkele vage ideeën over hoe we de dag zouden doorbrengen maar geen strak plan.We would go with the flow...Op zondag heb je veel markten in Parijs en de allergrootste is die aan de Bastille op de Boulevard Richard - Lenoir. Koen mocht mijn boodschappentas dragen - ja, John was niet mee hé - en ik kocht ondertussen het een na het ander.
Lekker brood met sel de la Guérande, Cantal van 25 maanden oud, verse kruiden en ook een kilootje aardbeien.
De bloemen waren ook prachtig maar een hele dag in de auto liggen is natuurlijk niet ideaal...
Met al dat eten te zien kregen we natuurlijk honger en dorst. Hoewel Parijs honderden mogelijkheden biedt om te lunchen zijn we uiteindelijk toch weer in de Café Marly beland.
Volgens mij houden wij - Koen zowel als ik - van rituelen. Ja, en van rituelen gesproken... we hebben gisteren eindelijk ons slot aan de Pont des Arts gehangen én de sleutel in de Seine gegooid. En nu maar hopen dat het er in augustus nog hangt!Na een deugdoend koffietje in de Fumoir en een bezoek aan mijn geliefde Engelse boekwinkel WH Smith in de rue de Rivoli zijn we afgezakt naar Beaubourg. Er was een leuke tentoonstelling over het Object in het Surrealisme.
Beaubourg is altijd de moeite. Alleen al het zicht dat je van bovenaf hebt over Parijs is de prijs van het ingangsticket waard.
Onze heerlijke zondag hebben we afgesloten met een aperitiefje Chez Georges - het café/restaurant op het dak van Beaubourg - terwijl Parijs langzaam oplichtte in de avondschemering...


1 opmerking