Witte soep...

Ja, het is nu eens géén grasgroene Popeyesoep of vuurrode tomatensoep maar een zàlig wit bloemkoolsoepje...  Erg fotogeniek en ideaal voor een stressless dineetje!
Gezien ik een rothekel heb aan veel ingredïenten is deze soep weer zéér minimalistisch. Ik heb er zelfs geen ajuin in gebruikt! Kan altijd natuurlijk, doe maar waar je zin in hebt. Maar een ajuin in de soep is tenslotte geen wet van Meden en Perzen!


Gewoon een dikke bloemkool en lekkere bouillon. Gemakkelijk hé?
Nee, 't is waar ik zou liegen er zit nog iets in... ik heb een klontje boereboter gebruikt om de bloemkool in op te stoven!
Neem een bloemkool en snij ze in stukken. Roosjes maken hoeft niet want uiteindelijk blenden we toch de heleboel. Gewoon met een groot koksmes alles in liefst gelijk grote stukken snijden. De kleine en zachte lichtgroene blaadjes mogen mee de pot in.
Laat wat boter smelten op half hoog vuur en doe er dan de bloemkool bij. Na een minuut of zes giet je er 800 ml lekkere kippenbouillon bij.
Ik heb van Katrien - ze werkt bij Knorr - een heerlijke fles geconcentreerde kippenbouillon gekregen. Al mijn soepen zijn nu nog lekkerder. Zo'n professionele artikelen zijn zàlig! Ik vermoed dat je ze ook in het ISPC en de Metro kunt krijgen. Kwestie van iemand zijn kaart te bemachtigen hé!
Laat je soepje een dikke twintig minuten koken en doe ze dan door de blender. Ik heb ze helemaal in mijn Thermomix klaargemaakt maar in een kookpot gaat het even goed! Proef of er nog iets tekort is... zoals zout bijvoorbeeld!
Ik hou van een dikke soep maar als je ze wat vloeibaarder wilt doe er dan wat extra bouillon bij en als de smaak sterk genoeg is kan je er ook gewoon wat water of melk doorroeren.Omdat de soep de eenvoud zelve is wat afwerking hier op zijn plaats. Ik had nog een smeuÏg stukje Roquefort liggen dat mijns inziens perfect bij de bloemkool past.


Nog wat tijm en een draai of twee van de pepermolen et voilà de minimalistische bloemkoolsoep is een feit!
BloemkoolsoepIngredïenten  • een bloemkool middenmaat
  • één liter kippenbouillon
  • wat boter
  • Roquefort

1 opmerking

  1. Dat ziet er echt zalig uit! En ideaal voor een feestje: weinig werk maar het ziet er indrukwekkend uit. En dat zijn altijd mijn favoriete recepten ;).

    BeantwoordenVerwijderen