Christmas DIY...

Jullie weten dat ik niet zo'n grote bakker ben... die vaste maten en gewichten dat schrikt me altijd een beetje af. Maar zo van die kleine spullen die vlug klaar zijn daar wil ik nog wel eens voor gaan. Ik herinner me nog goed dat mijn mamma - ons bomma dus - vroeger een abonnement had op het Nederlandse tijdschrift Menu. Elke week of was het elke maand kregen we een nummer in de bus. Ik vond het heerlijk. Ik keek graag naar de foto's - dat was échte vintage foodfotografie! En het liefst van al maakte ik er dessertjes en snoepjes uit klaar. 't Mocht natuurlijk niet altijd en zeker niet als de keuken er spic en span bij lag. Maar af en toe in een milde bui mocht ik iets proberen... en zo heb ik  eens zelf truffels kunnen maken... zalige herinnering!


Vandaar dat toen ik vorige week een recept voor truffels zag in een of ander tijdschrift - een Kerstspecial, gekocht op aanraden van John - dat ik niet meer te houden was. Ik moest en zou die truffels proberen. Bruno vond het helemaal geen goed idee. Hij was niet aan truffels... Koen was zoals zo dikwijls verstrooid en gaf dus helemaal geen commentaar. Soit, ik ben er toch aan begonnen.

 
Het is meer DIY dan koken. Laat 100ml slagroom tegen de kook aan komen en smelt er 200g melkchocolade in. Laat dan wat afkoelen en zet - een lange tijd liefst een nacht - in je frigo.


Maak er dan met je meloenbolletjesmaker - bestaat dat woord eigenlijk? - kleine bolletjes van. En rol ze nog even door je koele handjes - steek die handjes af en toe onder de koud water kraan! Zet twee borden klaar. In het ene doe je poedersuiker - voor de witte truffels - en het andere cacaopoeder - voor, ja de zwarte truffels. Rol ze er voorzichtig door en laat de twee kleuren op aparte schaaltjes afkoelen in de frigo of je krijg binnen de kortste keren rassenvermenging...


Presenteer dan je producten op een aangepast schaaltje en kijk dan eens wie er geen truffels lust...!


Ondertussen hebben jullie ook kunnen kennis maken met mijn beste vriend Rudolf the White Nose Rendeer. Hij vrolijkt me elke Kerst geweldig op. Daar kunnen geen os en ezel tegen op!Truffels


Ingrediënten


  • 100 ml slagroom - van die vette
  • 200 g chocolade - donkere, lichte bruine... ik weet niet of witte ook lukt, je kan het altijd proberen!
  • poedersuiker
  • cacaopoeder

1 opmerking

  1. Je zorgt nogal voor wat inspiratie op een zondagmorgen, Lieve! :) Ik moet nu wel nog zo'n meloenbolletjesmaker gaan scoren. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen