Een goed Kortrijks adresje...

Kortrijk is een zalig stadje om te wonen en te werken... groter dan de gemiddelde gemeente én toch niet zo groot als Gent of Antwerpen.


Als ik hier naar de Delhaize ga of naar Marc mijn beenhouwer dan kom ik gegarandeerd een kennis tegen... Ik vind het altijd gezellig om een babbelke te doen en zeker als ik wat tijd heb. Dat is het leuke van winkelen. Stel je voor dat we alles on line zouden kopen, wat zouden allemaal niet missen... Dirk Jan - de kok van Taste and Colours - kom ik ook geregeld tegen bij Mylle.


Dirk Jan heeft een kookstudio waar je kan gaan koken met groepen, thema kooklessen kunt volgen en sinds kort mag je er in het weekend ook gewoon lekker gaan eten. Koen en ik zijn onlangs een zaterdagavond ook eens aangeschoven aan een van zijn tafeltjes. Echt heel tof omdat je Dirk Jan in zijn open keuken bezig ziet. En ondertussen kan je eens in zijn potten gaan kijken.


Super leuk voor foodies! Maar is er nog meer goed nieuws... je kan bij Taste and Colours nu ook verschillende huisgemaakte producten kopen zoals bijvoorbeeld verse fond en glace de veau. Stukken beter dan wat je in de potjes van de winkels kan kopen. En ik moet eerlijk toegeven ik heb de courage niet om zelf zo'n grote pot uren op het vuur te laten sudderen. Een mens moet slim zijn en de juiste contacten hebben hé. Hier en daar een shortcut is mooi meegenomen. Vooral nu met de feestdagen is dat dikwijls een uitkomst. Alhoewel bij mij zal het super simpel zijn met Kerstavond. Veel te moe van al die drukke dagen in de winkel... Het wordt een lekker glaasje champagne met héél veel hapjes - zelf gekocht in plaats van zelf gemaakt.


En dan op vraag van Sofie chocolade fondue. Het hoofdgerecht is het opendoen van de vele pakjes die onder de Kerstboom liggen te wachten...

Geen opmerkingen