Yes, we can...!

Yes, we can...make our own yoghurt! Helemaal van scratch... wél met behulp van een splinternieuw yoghurtmachientje. Super simpel maar het geeft enorm veel voldoening. Om heel eerlijk te zijn, je kan het ook perfect doen zonder machine. Kijk op youtube voor de verschillende methodes. Maar zo'n yoghurtmaker is so easy. Geen geklungel met thermometers en zo...


Het leuke is dat je zelf je melk én startyoghurt kan kiezen. Je hebt dus controle over je eindproduct. En dat is in deze tijd van additieven altijd mooi meegenomen. 


Na een paar keer proberen heb ik de goeie formule gevonden. Een liter melk - ik neem graag half afgeroomde biologische melk - een potje startyoghurt met levende fermenten én een half yoghurtpotje régilait korrels. De korrels geven een steviger yoghurt. Het kan zonder maar dan heb je echt lopende yoghurt.


Roer alles door mekaar in een grote kruik en giet in je potjes. Ik krijg er negen potjes uit. Zet in je machientje met de timer op negen uur. Ik doe het meestal juist voor ik ga slapen en dan heb ik de volgende morgen enkel nog de potjes in de ijskast te zetten... Simpel hé? Je kan de melk een smaakje meegeven met de fruitsiropen van Tesseire of er al wat suiker in doen maar ik hou van gewone natuuryoghurt. Achteraf wat vers fruit erbij is veel lekkerder...


Koen - van nature meer een ijseter - eet nu ook een potje of twee per dag. Of hij dat nu doet om mij plezier te doen of om gewoonweg zijn vakantiekilootjes weg te werken weet ik niet... met die mannen uit de politiek weet je dat nooit hé!

3 opmerkingen

  1. kan je dat niet combineren : ijs van zelfgemaakte yoghurt? lijkt me top !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik ben er ook zeker van dat het een super combinatie is... Maar tot hiertoe heb ik jammer genoeg nog geen ijsmachine op mijn KitchenAid. Ze staat wel op mijn verlanglijstje! Misschien eens zagen bij mijn ventje...

    BeantwoordenVerwijderen