Een Indisch bloemkooltje...!

Bloemkool dat is hier in huis geen succesnummer ... mijn mannen haten bloemkool! Aan Sofie krijg ik het soms nog wel verkocht omdat ze beseft dat het gezond is én goed voor de lijn maar meestal mag ik de hele bloemkool alleen opeten.


Maar - jullie kennen me ondertussen - ik geef het echt niet op...! Deze week heb ik een nieuw recept uitgetest. Een lekkere Indische Curry met veel spices.

 
Zoals altijd beginnen we met een ajuin. Snij deze mooi in blokjes en stoof even aan met wat olie in je pot. Zout bijvoegen hé mensen, kruiden doe je vanaf het begin! Voeg nu je currypasta toe - rode of gele, neem wat je hebt.Laat even goed doorwarmen voor je het water en de kokosmelk toevoegt.


 

Breng even vlug aan de kook en doe er dan je zoete aardappel - in blokjes natuurlijk - én de bloemkoolroosjes in.
Laat een tien tot vijftiental minuutjes zachtjes koken. Alles moet gaar zijn maar niet té. Vooral als je het achteraf nog eens wilt opwarmen moet je oppassen. Ik spreek hier duidelijk uit ondervinding!
Kieper er nu de kikkererwten bij - uitgelekt! - en warm die even door. Versier met wat je wil... koriander is het meeste Indische kruid maar gewoon peterselie van bij ons is ook héél lekker.
Bruno - die eerst zelfs niet wou proeven van de curry - heeft uiteindelijk de pot helemaal uitgegeten dus in dit geval alleszins... mission accomplished!

Vegetarische Curry


Ingrediënten


 • een kleine ajuin
 • wat olie
 • een tafellepel currypasta
 • 250 ml water
 • 250 ml kokosmelk
 • twee dikke zoete aardappelen
 • een halve bloemkool... maar als je bloemkool lekker vindt gebruik ze dan helemaal
 • een blik kikkererwten
 • koriander of peterselie voor de groene touch

3 opmerkingen

 1. merci voor de tip ! ik heb net voor het eerst een groentenpakket besteld en daar zat ook een bloemkool in. Ik lust dat wel - als soep en ook gewoon met bechamelsaus - maar dit is misschien eens een lekker alternatief !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik maakte het daarstraks en vond het lekker ! Maar ik deed wel wal aanpassingen : ik hou niet van zoet en zoete aardappelen in mijn zout eten, dus gebruikte ik gewone aardappelen en ik deed er nog een teentje look en wat bouillon bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mmmmm, ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen