Kreatief met Kikkererwten...

Klinkt héél erg geitenwollensokken... ik weet het, ik weet het... maar als je eens je biefstukje wilt vervangen door iets groens is het wel een ideaal receptje. Je kan het recht uit je voorraadkast maken. Dé oplossing voor als je niets eetbaars meer in je frigo hebt zitten.


Een blik/glas kikkererwten, wat bloem en een ei. De verse groene kruiden zijn optioneel en kunnen  vervangen worden door gewoon gedroogde kruiden uit je voorraadkast. Onze Delhaize in de Gentsesteenweg heeft sinds kort een nieuwe kleine afdeling Midden Oosten. Very, very convenient...De kikkererwten uit glas - lekkerder dan die uit blik - heb ik daar gekocht. Giet de kikkererwten af - ik heb 3/4 van het glas gebruikt - en doe ze in je blender samen met de fijngesneden pijpajuintjes en flink wat peterselie.


 
Blenden. Voeg dan de bloem toe. Ik heb speltbloem - stond nog in mijn kast - gebruikt maar alle gewone bloem is goed. Het ei moet je toevoegen om de boel aan mekaar te plakken. En dan niet vergeten te kruiden. Zeker zout bijvoegen. Je kunt het nu geloven of niet maar ik die altijd van de daken schreeuw dat je moet kruiden en vooral zout toevoegen was dat in dit recept knal vergeten... Hoe stom kun je zijn? Nu, ik heb er achteraf flink wat zout over gestrooid om het euvel goed te maken...


Eenmaal je deeg klaar, zet je een pannetje op het vuur en giet er een laag - 0,5 tot 1 cm - bakolie in. Olie die je mag gebruiken op hoge temperatuur. Vandemoortele heeft er verschillende in zijn assortiment. Héél warm laten worden! Maak met je ijsschep gelijke bolletjes en leg ze in de pan. Duw erop met je paletmes op om ze in hamburgervorm te krijgen. Goed laten bakken...en dan omdraaien en de andere kant dan ook mooi krokant bruin bakken.


Opdienen met wat verse citroen en in mijn geval flink wat Maldon zout. 
Kikkererwten hamburgersIngrediënten


  • een blik/glas kikkererwten
  • pijpajuintjes 
  • peterselie
  • 30 gram bloem 
  • een ei
  • ZOUT!!!

2 opmerkingen