Bompa's recepten...

Paasmaandag... we zijn nog aan zee. Het weer is niet te best. Geen zon. Berekoud. Wat doe je dan? Een blogpost schrijven.


Niks geen recept vandaag. Ik kook niet, ik ben te ver van mijn keuken. We duiken even in de geschiedenis.


Mijn mamma - ja, dat mooie meisje op de foto - heeft onlangs een oud schriftje terug gevonden. Met receptjes netjes opgeschreven door mijn bompa. Zalig om zoiets te lezen. Ik besefte ineens waar mijn drang om allerlei variaties op pannenkoeken en frittata's te bakken vandaan kwam. Als jullie dus nog wat recepten van pannenkoeken te verduren krijgen op deze blog weet dan dat het hier om een zware erfelijke belasting gaat... : ) !


Nu we toch in de familiehistorie spitten geef ik jullie nog even mee dat mijn bomma - de dame met de hoedjes - achttien jaar na de geboorte van mijn mamma er nog een tweeling bijkreeg.


In die gezegende tijd bestond er nog geen echografie en dus de verrassing was des te groter! Mijn grootvader is drie dagen van de kaart geweest... Voor mij zijn het nooit tantes geweest maar altijd twee leuke zussen want we schelen maar vier jaar in leeftijd. Het enige grote nadeel voor mij was dat ik dubbel zo veel kleedjes kreeg om af te dragen!

2 opmerkingen

  1. Mooie foto's, en super zo'n oud schriftje met handgeschreven teksten, waarschijnlijk nog geurend naar vroeger...pure nostalgie. Thx om dit hier te delen ;)

    BeantwoordenVerwijderen