Een zondags appeltaartje...

Sinds Bruno en Sofie - my kids - een koolhydraatarm dieet volgen speur ik blogs en kookboeken af naar lekkere receptjes. Desserts zijn bijna altijd een no go omdat ze allemaal te veel suikers bevatten. Maar nu heb ik vandaag toch iets gevonden!Een koolhydraatarme appeltaart. Ze zag er op het fotootje zeer appetijtelijk uit en het recept leek me ook helemaal niet ingewikkeld. Plus, ik had alles in huis.


Dus vlug de Kitchenaid de kast uit... neem 75 gram suikerarme abrikozen confituur - koop ik elke week twee potten van in mijn biowinkel -  en meng met drie hele eieren.Goed luchtig kloppen met de mixer. Voeg dan 75 gram amandelmeel bij en meng opnieuw alles goed. Bij deeg met bloem moet je altijd oppassen om niet te overmixen omdat je dan de gluten in de bloem activeert. Hier zit er echter geen bloem in en er is dus geen gevaar.


Bekleed je vorm met bakpapier zodat je achteraf je taartje zonder problemen uit de vorm krijgt. Het is niet echt veel deeg neem dus geen te grote vorm... mijn vorm was 20 cm. Schil je twee appeltjes en snij ze in schijfjes. Maak een mooie appelcirkel op je taartje en zet 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.


Steek enige minuten voor het einde van de baktijd een breinaald in je cake en als ze proper uitkomt is je appelflan klaar.Bestrooi met flink wat poedersuiker en snij er maar een royale portie van want deze cake is guilt free!


Koolhydraatarme appelflan

Ingrediënten

 • 75 gram suikerarme abrikozenconfituur (Destination Lucien Georgefin Les Bio Fruits)
 • 3 eieren
 • 75 gram amandelmeel (bij Aveve te koop in grote dozen)
 • 2 pink ladies

4 opmerkingen

 1. Njamie! Dit probeer ik zeker eens uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gemaakt dit weekend, tot mijn grote vreugde. Een taart zonder suiker, boter of bloem; te mooi om waar te zijn!
  Als je nog zo'n recepten hebt, laat maar komen...
  (Ken je toevallig kookboeken die zich daarin specialiseren?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm... dit weekend gemaakt (in muffin vorm). Een taart zonder suiker, boter noch bloem: te schoon om waar te zijn! Als je nog zo'n recepten hebt, laat maar komen...
  (zijn kookboeken die zich daarin specialiseren?)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amandelbloem schijnt een heleboel troep in te zitten....ik heb zelf 75 gr. amandelen in de staafmixer gedaan

  BeantwoordenVerwijderen