Hondsdagen...!

Wat 'n weertje... voor veel misschien een beetje té warm maar geef toe het geeft het verlengt wel het vakantiegevoel.


Moest het nu koud zijn en regenen dan zou iedereen in een mum van tijd back to business zijn. Nu blijft iedereen maar barbecueën en feestjes bouwen. Ik heb ook nog geen zin in het serieuzere werk! Zelf het koken staat op een laag pitje... Vandaar een piepklein receptje vandaag.


Met wat overschotjes. Groene gestoomde boontjes met kerstomaatjes in de pan. Hét ingrediënt waarmee het gerechtje staat of valt zijn de anjovisjes. Begin met je pan op het vuur te zetten en op te warmen. Doe een blikje anjovisjes open en giet wat van de olie in de pan.


Voeg er ook twee à drie visjes aan toe. Roer met een houten lepel in de pan totdat de anjovissen gesmolten zijn in de olie. Voeg dan halve kerstomaatjes toe en laat wat stoven zodat ze wat vocht verliezen en zacht worden. Het sap van de tomaatjes en de anjovissen maakt een lekker zoutig sausje. Kieper er dan nog de boontjes bij en laat alles goed doorwarmen. Enkele draaien van de pepermolen. Géén zout hier - anjovis is zout! Met de rest van het blikje anjovisjes kun je nog vlug wat vinaigrette maken - kijk voor het recept nog even naar de blogpost over de panzanella.


Wat blaadjes basilicum uit je kruidentuin/balkon én een goed beboterd boterhammeke en je hebt lekker zomereten zonder zware arbeid...


Snel warm slaatje


Ingrediënten

  • gestoomde groene boontjes
  • kerstomaatjes
  • een blikje anjovisjes
  • peper

Geen opmerkingen