De braambessen van Caroline...

Jullie weten ondertussen al dat ik elke dag - ok, behalve de donderdag dan - in onze winkel werk. Dat is meestal een hele leuke job maar toch wel best vermoeiend en zwaar voor mijn voetjes... daarom ga ik om de zes weken naar Caroline - een sympathieke én goeie pedicure - om ze te laten soigneren. We babbelen dan aan een stuk terwijl zij knipt,vijlt en masseert -  by the way écht hemels die massage! Caroline weet ondertussen ook allang dat ik graag kook - ze volgt mijn blog - en zo vertelde ze dat er momenteel massa's braambessen in haar tuin staan.


Ik natuurlijk zéér enthousiast...  En wie denk je stond er de volgende dag in de winkel met twee dozen vol bessen?  Jawel Caroline! Super hé! Vandaar nu mijn ongelofelijk gezonde ontbijtgerechtje. Compote van braambessen en perziken met Griekse yoghurt en zonnenbloempitjes.

 
Begin met twee of drie perzikken te schillen - gele in mijn geval - en stoof ze in een pannetje met wat water een zakje vanillesuiker totdat ze gemakkelijk te doorprikken zijn.

 
Bind het vocht met wat maizena opgelost in koud water. Voeg dan gewone suiker toe naar behoefte en knijp er nog een halve citroen over uit.

 
Vergeet die citroen niet want die maakt hoe raar het ook klinkt de perziken zoeter en fruitiger smaken. Laat op kamertemperatuur komen. Of maak ze 's avonds en laat op het aanrecht staan tot 's morgens. Doe nu helemaal hetzelfde met de braambessen.De volgende morgen giet je wat yoghurt in een schaaltje en voeg je een flinke schep van je twee compotes toe. Werk af met de zéér gezonde zonnebloempitjes of strooi er een flinke eetlepel of twee müsli over.Betere start van de dag kan niet!Compote van perziken en compote van braambessen


Ingrediënten

  • een of twee gele perzikken
  • een bakje bramen
  • vanillesuiker - twee zakjes, één per compote
  • gewone suiker naar smaak
  • een citroen - een halve per compote
  • een beetje water om te starten
  • een eetlepel maïzena en wat water per compote

2 opmerkingen