La Petite Epicerie...

We hebben er weer een pareltje bijgekregen in Kortrijk... De kruidenierszaak Vandererfven - een gevestigde waarde in onze stad - is deze week heropend in een schitterend nieuw pand.


Vroeger zat daar Basyn - een winkel in kantoorbenodigheden. Juist buiten het stadscentrum maar toch dicht genoeg om te voet naar toe te gaan. Zalige winkel... je moet echt eens gaan kijken. Ik waande me in Parijs. La Grande Epicerie maar dan in het klein. De groenten liggen zomaar niet in bakken maar zijn aantrekkelijk gestapeld.

 
Je hebt twee keer zoveel goesting om een dikke knolselder en een rode kool klaar te maken. De kruiden staan op rijtjes in aantrekkelijke bloempotjes in de houten rekken... Mensen, daar kan ik van genieten.


Dat is boodschappen doen op zijn best! Ook hun selectie producten is op en top. De olijfolie van Chateau d'Estoublon om maar iets te noemen... hier moet je echt niet in  a hurry binnen lopen. Je moet genietend langs de rekken lopen en alles ontdekken.

 
De toonbank ligt vol lekkere hammen en salamis en kazen. Als je hier niks lekkers vindt om bij je boterhammeke te eten dan weet ik het niet. Kijk als ze zo in Kortrijk verder doen dan moet ik binnenkort niet meer naar Parijs om mijn foodie ziel te laven!


Klein detail : ook de boodschappenkorfjes zijn stylisch!

Adres :

Vanderfven
Doorniksewijk 3
8500 Kortrijk
056 22 16 60
www.vandererfven-delicatessen.be

1 opmerking