Wonderful Natasha...!

Donderdagavond ben ik kookles gaan volgen bij Natasha Rose. In de Wuwei. Waar anders, want Natasha kookt super gezond en vegetarisch...En dat past perfect in het plaatje van onze Wuwei Wellness te Kortrijk. De titel klonk alleszins héél veelbelovend : "Slank en Sexy Kookworkshop - Winterkoken vol Energie"


Wie wil dat niet? Om zeven uur stapte ik dan ook vol verwachting de keuken van Wuwei binnen. De tafel zat vol babbelende madammekes waaronder ik onmiddellijk enkele bekende gezichten spotte.

 
Natasha - jong en bruisend - stak onmiddellijk van wal met haar uitleg. Ze is zelf het levende bewijs dat je dankzij een gezonde keuken slank en gezond blijft. We kregen allemaal een mooie brochure vol uitleg over gezonde voeding en met een elftal recepten.

 
De bedoeling van de avond was dat we zelf aan het koken zouden gaan onder de leiding van onze Natasha. Natuurlijk had ik de mail weer niet goed gelezen en stond ik daar dus zonder schort, plank en mes. En dat voor iemand die hele dagen niet anders doet dan kookgerief verkopen... !
De kookles interesseerde me omdat ik hou van groenten.  En wij eten ook niet elke dag vlees of vis maar toch ben ik niet echt thuis in de vegetarische keuken. Ik ken wel heel wat producten maar ik gebruik ze weinig. Zo heb ik bv nog nooit rijstroom gebruikt. Wel bak ik af en toe met Ghee omdat dat eigenlijk gewoon de Indische versie van onze geklaarde boter is. Ghee vind je zeer gemakkelijk in de biowinkels.


Natasha bakt ook graag met kokosvet - dat kan ook een veel hogere temperatuur aan dan olijfolie. Ga ik ook eens proberen. Wat ik de hele avond wel gemist heb is mijn geliefde Maldonzout. Ik heb het met Herbamare moeten doen... Twee per twee hebben we al de receptjes klaargemaakt. Ik had de seitan steaks gekozen omdat ik dat nog nooit zelf klaargemaakt heb - het ziet er wel ongelofelijk onsmakelijk uit vind ik...

 
Seitan heeft ook geen smaak van zichzelf en moet dus goed gemarineerd worden voor je het bakt... zoals tofu dus maar het heeft een veel vleesachtiger struktuur. Niet echt slecht maar ik ben geen fan. Wat ik wel heerlijk vond was de Indische bloemkoolsoep met verse gember, kurkuma, komijnzaad en mosterdzaad. Die ga ik zeker maken - je kunt ze dus nog op mijn blog verwachten.

 
De pompoensaus, de puree van de zoete aardappelen en het winterstoofpotje zijn allemaal lekkere wintergerechten. En we waren het er over eens het was écht lekker... maar niet iedereen zag het zitten om het aan het - carnivore - thuisfront te serveren!

Natasha is een bezige bij... ze heeft een online tijdschrift en geeft ook nog advies ivm met voeding in het shoppingcentrum K.

Geen opmerkingen