Uncle Ben revisted...!

Jullie weten ondertussen al dat ik af en toe een pakje krijg... om te testen. Vorige week bracht onze facteur weer een grote doos.


Da's altijd een beetje Sinterklaas hé! En wat zat er in? Twee pakken rijst van Bosto. Niet zomaar rijst maar Tover Rijst... één pakje om in een twee drie paella te maken en een ander om een lekker spicy kipgerechtje in mekaar te toveren.Nu ben ik wel geen echte Miracoli madam - ik maak liever mijn eigen ding en dus niet uit pakskes. Maar hier heb ik mijn vooringenomenheid even aan de kant moeten zetten.  Een mens kan zich altijd vergissen...
Omdat ik geen kip in huis had, werd het de paella want daar kan je scampi's bijdoen. En scampi's dat heb ik altijd in mijn diepvries zitten - zoals diepvrieserwten, dat zit er bij mij ook altijd in.

 
Ik heb maar het halve pakje rijst gebruikt en gelukkig maar want heel mijn pan was al vol - wees dus gerust het is ruim voldoende voor vier grote eters. Op het pakje raad men aan om achteraf de scampi's toe te voegen maar ik heb eerst mijn beestjes gebakken in de pan om geen twee pannen te moeten afwassen.

 
Leg de scampi's dan even aan de kant en voeg opnieuw wat olie toe en coat alle rijstkorreltjes en meng met de helft - in mijn geval - van de kruiden. Doe er dan wat bouillon bij zodat de korreltjes juist onder staan. Ik heb in dit stadium er wat - hoe raden jullie het? - diepvrieserwten en groene boontjes bij gedaan.

 
Kwestie van wat verse groenten in de paella te hebben. Af en toe eens roeren, eventueel nog wat bouillon bijvoegen en inderdaad na een goeie tien minuten is alles gaar. Dan nog even de scampi's erbij en alles goed doorwarmen. Opgeleukt met een goeie handvol fris gesneden peterselie en twee partjes citroen mocht mijn paella - al zeg ik het zelf - best op een foto van zo een Spaans eethuisje staan!


Eerste proever van dienst Bruno - een zéér, zéér kritisch persoon - was eerst niet erg happig om te proeven maar moest dan toegeven dat het wel zeer lekker gekruid was. En dat ik dat ander pakje met hem mocht meegeven om te testen. Tweede proever Koen - de dag nadien - heeft alles mooi opgegeten en dacht dat ik het gemaakt had. Besluit: niet slecht om in je voorraadkast te hebben. En als je er een eigen draai aan geeft heeft niemand in de mot dat het uit een pakske komt... en dat voor 2.99 euro!

1 opmerking