De truc met het ei...

In Barcelona heb ik een zeer nuttige tip gekregen van Chef Candide...Hij heeft ons een truc geleerd om een perfect gepocheerd eitje te maken. En zonder aanschaf van enig nieuw kookgerei - wat misschien dan iets minder is voor onze commerce... Gewoonweg met wat plasticfolie en olijfolie.


Snij een vierkant stuk plasticfolie af - warmtebestand folie in dit geval - en leg het op je plank. Wrijf het in met wat olijfolie. Kraak nu voorzichtig een eitje en laat het in het midden van de folie glijden. Neem hiervoor enkel super verse eieren. Bij een vers ei is het wit nog heel dik en vast en blijft  het dicht bij de dooier. Bij een oud ei is het wit heel dun en loopt  het over heel je folie heen.


Pak de folie bij de vier hoeken vast en maak er een knoop in zoals in een zakdoek. Doe dat met al de  eieren die je wilt pocheren. Zet een steelpannetje met water op het vuur en breng het water aan de kook. Als het water kookt laat je de eitjes in folie er één voor één in zakken.

 
Zet het vuur af en laat de eieren tenminste vier minuten pocheren. Dat zou voldoende moeten zijn om een lopende dooier en een mooi gestold eitwit te krijgen...


Tof hé! Misschien kenden jullie de truc al maar voor mij was het iets totaal nieuws...

2 opmerkingen

  1. Wow, zo goed gevonden! Ga ik zeker uittesten! Mijn eiervretertje in huis zal content zijn! Nog inspiratie bij welke gerechten je dit kan serveren? Ik zie op één van je foto's een pan met couscous als figurant opduiken...?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Julie, het recept - een lekker soepje - volgt... even geduld!

    BeantwoordenVerwijderen