Mmmmarschmallowmousse...!

Omdat we dit jaar waarschijnlijk onze bikini helemaal niet uit de kast hoeven te halen - ik ga er van uit dat er geen zomer meer komt - mag er af en toe eens flink gezondigd worden... We maken een dessertje met chocolade én marshmallows. Iets dat het midden houdt tussen een puddinkje en een mousse. Niet helemaal de structuur van een mousse maar ook geen gewone dikke pudding...


Koop een zak marshmallows en verstop die goed want anders heb je er geen meer als je aan je recept begint - dat is hier thuis alleszins het geval. Voor de rest heb je gewoon zwarte en melk chocolade nodig en een blik gezoete gecondenseerde melk. En enkele eitjes waarvan je alleen het eiwit gebruikt.

  
Breek de chocolade in stukken doe die in een grote kom - microwave safe. Voeg er de marshmallows en de gecondenseerde melk aan toe. Microgolf op halve kracht twee minuten. Uithalen en roeren. Als alles nog niet gesmolten is dan 30 sec terugzetten en weer alles dooreen roeren.

 
Het mag absoluut niet te lang in de microgolf zitten... vanaf dat je de boel kunt mengen is het ok. Laat een beetje afkoelen.


Klop ondertussen je vier eiwitten mooi stijf en meng eerst enkele scheppen door het mengsel. Die eerste scheppen mag je er gewoon slordig weg doorheen roeren... je moet helemaal niet voorzichtig zijn. De volgende scheppen eiwit schep je er wel héél voorzichtig door zodat je de opgeklopte lucht niet kwijt geraakt.
Giet of schep nu in potjes. Het is stijver dan gewone chocolademousse.

 
Oordeel van Koen over dit dessert de eerste dag : "Mmm... niet slecht!"
Mijn repliek : "Hoe niet slecht? Mag ik het niet op de blog zetten misschien?"
Hij : " Wacht nog, ik zal morgen nog eens proeven..."
Volgende dag...
Koen : " 't Is vandaag beter dan gisteren. Heb je er nog een?"
Ik : " Mag het toch op de blog?"
Koen : " Ja, ja, maar zeg dat het toch geen echte chocolademousse is...'t is iets ander maar 't is wel lekker..."

Voilà dat was het oordeel van mijn specialst in desserts. Ik zou zeggen try it yourself en als je kinderen hebt rondlopen laat die maar eens los op dit recept...Marshmallow MousseIngrediënten


 • 50 gram melkchocolade
 • 50 gram zwarte chocolade
 • 150 gram Marschmallows
 • 110 gram gezoete gecondenseerde melk
 • 4 eiwitten


4 opmerkingen

 1. Jij verwacht helemaal geen zomer, das wel heel pessimistisch :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt een beetje op een recept van Nigela maar deze is nog eenvoudiger :) heerlijk om snel een tussendoortje te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm, dat klinkt zoooo lekker. Nu ben ik stiekem wel blij dat er geen zon is en die bikini niet aan moet. ;-)

  Trouwens, je lepeltje past echt wel bij de marshmallows, hé!

  BeantwoordenVerwijderen