On s'est regalé...

Het was de eerste keer dit jaar dat John en ik op woensdagmorgen naar Rijsel reden. Vanwege Koens nieuwe drukke job moet ik ook - zucht - véél meer werken. Minder vrije dagen... Maar gisteren was het eindelijk zover! We gingen naar de markt. Het weer zat redelijk mee - geen regen, dat is al heel wat tegenwoordig - en we kregen tijd tot één uur.
Iedereen was blij om ons terug te zien. Sam - de kippenboer - stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken en begon ons meteen te voederen... met zijn zelfgemaakte kip currysalade.


Ons boerke van Comines had lekkere, knapperige radijsjes mee die we echt niet konden laten liggen. En grondsla - wel kleine kropjes vanwege het koude weer - maar sowieso heeft die sla meer smaak.Bij de kaasman heb ik een speciaal geitenkaasje meegenomen. Het heeft de vorm van een vijg en zou er ook naar smaken...


Bij het allerduurste groentenkraam van de markt - waar de upperclass Françaisen hun boodschappen doen - hebben we ons allebei even laten gaan. John kocht een bol roze look voor drie euro en ik vier abrikozen voor vier euro.

 
Hoe zot kun je zijn? Maar ik heb een plan. Ik ga een compote maken van mijn abrikoosjes voor bij dat geitenkaasje.


En daar eet ik dan een lekker boterhammeke bij met verse boter en drink er een glaasje frisse rosé bij... niet mis hé en ideaal voor vrijdagavond.
Er stond ook een nieuwe kraam op de markt... een viskraam met vooral bereide visgerechten. 't Zag er allemaal heel verleidelijk uit. We hebben allebei de makreel in mosterdvinaigrette gekocht. Ik heb zelfs voor ons Bomma wat meegenomen.


Zoals altijd was ook deze marktkramer zeer vriendelijk en gaf bij alles tekst en uitleg. Als 't lekker is wordt dit zeker een vaste stek.Omdat het zonnetje uit zat zijn we toch maar op het terras - met onze dikke jas aan weliswaar - een koffietje gaan drinken.Naast me lag een hele bos witte seringen zodat ik alleen al door de geur het zo broodnodige lentegevoel had...

4 opmerkingen

 1. Oh jij kan alles zo lekker en gezellig beschrijven!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo content met mijn nieuwe bordjes! En de plezante blogger-babbel
  Jullie slogan werkt, I'm happy :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De groetjes aan mijn goeie vriend John van Mieke uit Frankrijk.
  Ik wou je laatst nog in de winkel persoonlijk feliciteren met je blog, die ik trouw in Frankrijk volg, maar je was zo druk, een andere keer ?

  BeantwoordenVerwijderen