Nog een klassieker...

Ten huize Byttebier wordt er graag pasta gegeten. Ik kan Koen het vlugst thuis krijgen met de belofte van een lekker bordje pasta. En dan mag dat héél eenvoudig met wat tomatensaus en parmezaan zijn.


Uiteindelijk zijn de simpelste dingen dikwijls het lekkerst. Mijn receptje van vandaag heb ik van de mamma van Houman. Houman - de knappe Perziër van de Funky Food in Kortrijk voor wie hem nog niet kent...
Pasta kip. Staat al sinds mensenheugenis op de kaart in de Funky Food en zal er ook niet vlug af vliegen want Houman wéét dat het mijn favoriete gerecht is...


Koop kippenlapjes of nog beter van die fijne, dikke en lange reepjes - de juiste naam ontschiet me voor het moment - maar je weet wat ik bedoel. Bestrooi ze met heel veel kippenkruid. Mijn favoriete merk is Ducros. Bak ze krokant in je pan.


Kook ondertussen penne. Vergeet niet het water van je pasta te kruiden met ofwel zout ofwel een bouillon blokje. Leg de gebakken kippenblokjes op een bord naast je vuur.
Bak dan de pignons de pin aan in dezelfde pan met de resten kippenkruid. Ja, en nog even een intermezzo over het vet. Ik heb op aanraden van Kurt - mijn biowinkelman - dit potje Palmvet gekocht.


Superlekker om alles wat kip is in te bakken én naar het schijnt ook nog héél gezond. Echt een ontdekking...!Dus, waar was ik... nu bak je de courgetten. In een droge, goed hete pan. Zonder iets er aan toe te voegen. Ook géén zout want anders verliezen de courgetten te veel vocht en worden niet bruin. Giet ondertussen je penne af en spaar een kopje van het kookwater. Moest je te weinig saus hebben dan kan je er altijd wat kookvocht van de pasta aan toevoegen.


Nu mag je alles assembleren. Pan op het vuur op gemiddelde temperatuur - alles is al gaar. Doe de penne bij de courgetten en roer voorzichtig om, voeg de kip erbij.


Leg bovenop zoveel spinazie als je kunt en roer er die geleidelijk onder. De spinazie zal langzaam slinken door de warmte. Meng er de in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes door - de droge soort niet die op olie. Doe er nu nog een eetlepel of drie zure room door.


Ik heb mijn room op voorhand gekruid met peper en zout. Proef of het lekker is. Doe er anders nog wat kippenkruid bij. Of zout. Werk af met de denappelpitjes en nog wat extra zure room en wat frisse spinazieblaadjes.


Wil je toch het origineel proeven van mamma Foroudi, reserveer dan even in de Funky Food...


Pasta KipIngrediënten


 • kippenlapjes
 • kippenkruid
 • verse spinazie - babyspinazie
 • zongedroogde tomaatjes - de droge soort niet de natte op olie
 • courgetten
 • penne
 • pignons des pins
 • zure room
 • peper en Maldon zout

5 opmerkingen

 1. ziet er overheerlijk uit!!!! zal hier binnenkort ook op de 'home'menu staan denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar krijg ik nu eens echt echt honger van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm... Het water komt me al in de mond! Dit komt hier weldra ook op tafel. Bedankt voor het recept. Kortrijk ligt voor mij niet bepaald om de hoek, anders zou ik zo een tafeltje voor 2 boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren voor het eerst dit receptje uitgeprobeerd. het heeft zowel ons als de gasten gesmaakt :-) Om de saus niet te zuur te maken heb ik er nog een lepel mascarpone bij gedaan (potje stond open dus kon het maar beter opgebruiken).
  Al is mama faroudi toch nog een tikkeltje beter dan ikzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, je moet altijd kijken wat je nog in je frigo staan hebt... Kwestie van creatief met de ingrediënten om te springen! Da's pas écht koken hé...

  BeantwoordenVerwijderen