Patatjes à la Wout...

Dat kookboek van Wout Bru - alhoewel je het niet zou denken op het eerste zicht - is best bruikbaar in de dagelijkse keuken. De ingrediëntenlijsten zijn kort en de techniek simpel. Ik had onmiddellijk al zin om sommige dingen uit te proberen. En die pureepatatjes... het water kwam me gewoonweg in de mond bij het zien van de foto...


Eigenlijk is het gewoonweg een soort Pomme Moscovite en in mijn versie een Pomme Ostendaise. Bij Dorothy - vishandel Lanckman in de Voorstraat - heb ik lekkere verse garnaaltjes gehaald. De patatjes had ik nog in huis, de zure room en sjalotjes ook. Enkel verse bieslook heb ik meegebracht want dat heb ik nog niet in mijn kruidenpotten staan. Ik had maar een probleem. Ik was mijn kookboek kwijt. Ik heb het ergens vlug vlug in mijn bibliotheek gestopt - en nee, sorry, ik heb nog altijd géén systeem - en kon het onmogelijk terug vinden. Soit, ik had de ingrediënten en ben dus van start gegaan zonder het recept. Mijn patatjes in de steamer - koken in een kookpot maar in de pel kan ook. Pellen en pletten met de pureestamper. Zure room eronder en véél zout en peper erop. Sjalotjes en bieslook eronder. Proeven en nog wat zure room eronder.

 
Ik vermoed dat Wout Bru er ook boter onder geroerd heeft. Ik heb die stap - bewust, denkend aan mijn bikini - overgeslagen. Op de foto zagen zijn patatjes er nog smeuïger uit dan de mijne en dat kan alleen maar het gevolg zijn van een flinke klont boter...


 
Afwerken doe je met wat vers gepelde garnaaltjes en nog een dotje - met peper en zout gekruide - zure room. 't Was héél lekker en juist wat ik nodig had... véél koolhydraten!
Pomme Ostendaise à la Wout


  • enkele pureepatatjes
  • garnaaltjes
  • zure room
  • bieslook
  • sjalotjes 
  • peper 
  • zout
  • eventueel boter

1 opmerking