Rue de Surène gaat vreemd...!

Gisterenavond - vandaar dat jullie pas vandaag een nieuwe blogpost krijgen - was ik op bezoek bij Katrien. Om Rue de Surène voor te stellen aan haar vriendinnen... Bloggen is een veilige bezigheid thuis achter je computer... een groot verschil dus met life optreden voor veertien madammen! Enige voorbereiding is dan op zijn plaats!


De ontvangst bij Katrien was schitterend. Ze woont heel landelijk in een eigentijds huis omringd door een prachtige tuin. Jammer, zéér jammer dat we alweer Belgisch rotweer hadden... en dus binnen moesten blijven.Na de hapjes - allemaal zelf gemaakt door onze gastvrouw - én een lekker drankje om in de sfeer te komen, mocht ik van wal steken. Vermoedelijk heb ik weer veel te veel gebabbeld want als ik een keer vertrokken ben ik niet meer te houden... en zéker als het over bloggen, kookboeken en koken gaat.


Ik heb de dames een hele rij blogadresjes gegeven om eens rond te surfen. Kwestie van vertrouwd te worden met de wereld van de Bloggers. Ik heb veel verzuchtingen gehoord over geen tijd hebben... En, ja, 't is waar je bent vlug wat tijd kwijt als je de ene blog na de andere leest. Maar ik vind het zalig. Je kruipt even in het vel van de blogger en vergeet  je eigen beslommeringen. Top ontspanning voor mij!


Onze gastheer Peter - de echtgenoot van Katrien - is een man met groene vingers. De prachtige tuin is zijn werk. Maar 't zijn niet alleen bloemen bij Peter. Hij heeft een prachtige Engelse serre vol lekkere dingen. Verse erwtjes, speciale tomatenrassen, heerlijke aardbeien en malse sla. Een beetje laat op de avond - het was bijna donker - zijn we nog vlug tot aan de serre gelopen. Vandaar de "donkere" foto's...!
Zalig als je zo'n aanbod hebt in je eigen tuin. Dat spaart Katrien alvast een boel boodschappen...
Bij het dessert hebben we de aardbeitjes uit de tuin gekregen en zelf gebakken koekjes naar een recept van Ottolenghi. Een heerlijke "zomer" avond. Bedankt Katrien!

Geen opmerkingen