Mise en Place...

Het voordeel van een goeie mise en place - het klaarzetten van al je benodigdheden - heb ik zondag aan de lijve ondervonden. Koen was jarig en had wat vriendjes uitgenodigd... 37 alstublieft! Als hij eenmaal begint, kent mijn ventje geen maat. Niet dat ik dat niet gezellig vind! Ik hou van een huis vol volk. Maar alleen al de boodschappen aan te slepen is een reuzewerk. Ook heb ik geen zicht op zo'n groot aantal. Dat gaat écht mijn petje te boven. Gelukkig heb ik dan Francis - mijn groenteman/buurman - om mij te helpen de hoeveelheden sla en tomaten te bepalen.

 
Maar hoeveel zakjes mozarella koop je dan? Zijn er daar ergens regels voor te vinden? Kent iemand van jullie daar iets van?


Nu, het is allemaal achter de rug en gelukt! Niemand is met honger naar huis gegaan... De tomaat mozarella werd gesmaakt en goedgevonden. Wat de twee soorten pasta betreft - niet zelf gemaakt, wél zelf gekocht - was het supergemakkelijk met de warm waterbaden. De pasta was de hele avond lekker warm en iedereen kon zich doorlopend bedienen. Super ding die chafing dishes... moest dat niet zo duur zijn dan kocht ik dat voor mezelf.


Het dessert - vanille ijs met friskosaus - heb ik opgedient in leuke ijspotjes van de Hema. Géén afwas en heel zomers.


Het weer was gelukkig voortreffelijk... we hebben tot 's avonds laat op het terras kunnen zitten.


Ook de rosé vloeide rijkelijk met het warme weer en te zien naar het aantal flessen dat ik naar de glasbak moet dragen zullen er wellicht enkele mensen last gehad hebben van wat hoofdpijn...

2 opmerkingen

  1. Ziet er gezellig uit! In welke Hema heb je de gestreepte rietjes gevonden? Ik zoek ze al even en vind ze nergens...

    BeantwoordenVerwijderen