Eindelijk... Italië!

Zondagmorgen in alle vroegte zijn we vertrokken met een lekkere pic-nic in de koelbox en véél snoepjes. Want ik moet Koen - ik rijd géén kilometer op vakantie - wakker en alert houden en dat gaat het best met snoepjes.


Dwars door Zwitserland zijn we gereden. Schitterend! Ik heb veel chaletjes gezien maar tot mijn spijt geen enkele koe met een bel om... Eenmaal de Gottard tunnel achter ons kwam Italië in het zicht. De eerste nacht hebben we in Genua geslapen. Grote, drukke havenstad met mooie, majestueuse huizen en ook een prachtig stadhuis. Maar al bij al heeft de stad ons niet weten te bekoren.
Langs de kust van Ligurië zijn we dan verder getrokken naar onze eindbestemming Fattoria Lavacchio in Pontasieve vlakbij Firenze.

 
We voelen ons hier thuis - 't is dan ook de eerste keer niet dat we hier logeren. Ja, wij hebben zo onze vaste stekjes - Rue de Surène in Parijs en Fattoria Lavacchio in Toscane... Ook de bekende terrasjes bezoeken we altijd opnieuw.


Vanmiddag was het dus meloen met Parma op het koele terras van het Café Rivoire op de Piazza della Signorina. Een van de beste plaatsjes in de stad om mensen te kijken, vriendelijk bediend te worden én lekker te eten.


Bewijs.... ook de locals blijven er komen!
En wat de ijsjesmachine betreft... jullie hebben nog tijd tot 10 augustus om je aan te melden als volger!
Ondertussen al een dikke merci aan al mijn nieuwe volgers en ik beloof mijn uiterste best doen om boeiende blogposten te schrijven!

4 opmerkingen

 1. Firenze is ook mijn favoriete Italiaanse stad...die Duomo..blijf ik zo adembenemend mooi vinden...
  Ik vind die straatjes met al die ambachtelijke winkeltjes zo leuk aan Palazzo Pitti en die pleintjes daar...och zalig toch!!! Abbastanza bene!
  Ciao e un bacio..
  Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hé, het is alsof je in de Renaissance binnenstapt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Firenze, dat is ook alweer veel te lang geleden. Ik vind al die adresjes wel fijn, ik noteer die vlijtig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er volgen nog wat adresjes...Als ik Koen morgen zo zot krijg om weer naar Firenze te rijden dan is het de overdekte markt van San Lorenzo!

  BeantwoordenVerwijderen