4th of July...

Iets Amerikaans vandaag... Ok,ok, er zijn veel vooroordelen over de Amerikaanse keuken. En natuurlijk denk ik ook onmiddellijk aan hamburgers, cheesecake en donuts! Maar toch, je hebt er lekkere dingen. Een van mijn oudste kookboeken is The Silver Palate Cookbook. Het hangt helemaal uit mekaar zoveel heb ik er in gekeken. Ik wou er een foto van maken maar ik kan het gewoonweg niet terugvinden.


Ik weet dat het daar ergens tussen zit maar waar... Nog een van mijn zovele vakantieplannen voor deze zomer: orde brengen in mijn bibliotheek...
Om jullie te troosten heb ik dan maar een foto genomen van het andere boek dat ik van die twee schrijfsters heb The New Basics. Ook niet slecht maar de Silver Palate is beter.


Mijn gerechtje is een vluggertje.  Iets voor mensen met geen tijd of goesting om te koken. Ik bedenk juist dat het dus écht iets is voor onze Bruno - mijn lief zoontje - die zo graag lekker eet maar er niet veel energie en tijd wilt in steken.


Men neme een Ciabatta - ok, da's Italiaans ik weet het. Doe er een goed stuk af en snij het door zoals een sandwich. Steek klaar in de toaster maar wacht om het brood te toasten tot je vlees gebakken is.


Maak wat rucola sla aan met olijfolie en Maldon zout. Zeker géén azijn gebruiken dat doet je blaadjes verwelken.Zet een pan op het vuur en laat ze gloeiend heet worden. Neem een antikleefpan want die barbecuesaus bevat suiker en dat bakt aan in een gewone pan. Smeer je minuut steak - je weet wel zo'n flinterdun biefstukje - in met de Amerikaanse saus. Smeer maar een kant in. Leg de steak met de besmeerde kant naar beneden in de pan. Wacht een minuutje - daarom noemt dat ding minuutsteak natuurlijk - en draai om. Doe voor je het vlees omdraait er nog wat zout en peper op de kant zonder saus. Weer een minuutje en je vlees is klaar.
Laat het even rusten en snij het dan in reepjes. Toast je brood, beleg met de rucola en leg er het vlees op... Voilà een gezonde variant van de hamburger mét Italiaanse inslag!

 
Ik ga, denk ik, die fles Hunt's Barbecue saus aan Bruno geven...
Ciabatta met minuutsteak en Hunt's BarbecuesausIngrediënten


  • Hunt's Barbecuesaus - te verkrijgen in Delhaizes met een afdeling internationale produkten bij ons is dat in Delhaize Ring Shopping Kuurne
  • Ciabatta
  • rucola
  • minuutsteak

Geen opmerkingen