Achter de schermen...

Enkele weken geleden kreeg ik van Alison - de external communication coordinator van Delhaize -  een uitnodiging om eens te komen kijken hoe ze hun Delhaize magazine maken.

 
Ik was natuurlijk super blij... Na een beetje onderhandelen met Koen en Sofie kreeg ik de toestemming om op een donderdag naar Overijse te rijden. Gelukkig bestaat er een gps want anders was ik er nooit geraakt...Samen met twee andere bloggers mochten we in de studio rondneuzen én foto's maken. Het magazine in voorbereiding was het eindejaars nummer. Super belangrijk én super geheim... We hebben daar dus allemaal een papier moeten tekenen om te vermijden dat we belangrijke informatie te vroeg zouden prijs geven. Ik waarschuw jullie dus nu al... ik geef - zelfs onder zware druk - niks maar dan ook niks prijs uit dat nummer!
De studio Wauters in Overijse bestaat uit twee delen. In het ene deel worden de foto's gemaakt en bewerkt en in het andere deel heb je de Delhaize keuken.


Dat is de keuken die je ook in de filmjes ziet wanneer je het magazine op je Ipad download. De chef van dienst was Tim - leuke, vlotte jongen die ook voor Libelle werkt.Tim maakt alle recepten klaar op dezelfde manier zoals wij het thuis zouden doen. Er is geen gefoefel en er zijn ook geen shortcuts. De recepten worden voorbereid door een team bij Delhaize dat rekening houdt met de voedingswaarde en de beschikbaarheid van de producten op het moment dat het blad in de winkel ligt. Dat wil dus zeggen dat die mensen in januari - wanneer het zomernummer wordt ingeblikt - met aardbeien en perzikken in de weer zijn...


Leuk is ook het assortiment borden, kopjes, tafelkleedjes en bestekken dat ze hebben staan om de foto's te maken.

 
Ik voelde me direct thuis met al dat porselein! Ook de verschillende achtergronden waren interessant... ik herkende onmiddellijk de groene afgebladderde planken uit een van de zomernummers.


Voor de uiteindelijk foto klaar is wordt er heel wat verandert en aangepast.

 

Iedereen doet zijn zegje  en de kok mag de saus er pas op het laast overgieten - doe ik nu thuis ook!

 
Om eerlijk te zijn dacht ik dat er veel meer gefotoshopt werd maar dat blijkt dus helemaal niet het geval te zijn. 't Was een leuke én leerzame dag. Bedankt Alison!
En ik hoop dat jullie nu allemaal uitkijken naar het eindejaarsnummer want geloof me het wordt FANTASTISCH...!

2 opmerkingen

  1. Leuk om eens te zien! Doet er mij aan denken dat ik het magazine de volgende keer moet meenemen (gisterenavond terug vergeten!).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super fijne uitnodiging en belevenins om mee te maken moet dat geweest zijn.
    groeten,
    Ymme

    BeantwoordenVerwijderen