Herfsthapje...!

Hoe lekker een tomatencrostini ook is het blijft toch eerder een zomers hapje. Voor de herfst moeten we wat anders uit de kast halen. Niet dat er geen lekkere producten zijn, maar je moet even buiten je comfortcirkel gaan.

 
Even diep nadenken dus... Een combinatie van zoet en zout en umami - hartig dus - is ideaal. Vijgen zijn lekker en worden nog lekkerder als je ze even bakt in de pan. Neem je antikleefpan uit de kast. Smelt er wat boter in. Ik gebruik de laatste tijd altijd Ghee.


Je weet wel die geklaarde Indische boter. Ghee kan hele hoge temperaturen aan en dus zeer veilig om in te bakken. Ghee staat gewoon in het rek in de Delhaize. Snij je vijgen in dikke schijfjes en leg ze in de bruisende boter. Draai ze om na een klein minuutje en voeg er dan een flinke scheut Porto aan toe. Laat wat inkoken. Voeg er dan nog wat bruine suiker aan toe. Nog een minuutje op middelmatig vuur en je vijgen zijn klaar.

 
In plaats van een crostini heb ik een Jules Destroopertje genomen. Krokant en lekker zoet. Leg daar wat verse - buffel - mozzarella op. Zorg dat je mozzarella goed droog is anders is je koekje in een twee drie doorweekt.Leg er dan wat lekkere gedroogde hesp op en een klein beetje van je gebakken vijgen. Nog even met de pepermolen erover et voilà... een herfst hapje!Assembleer je hapje juist voor je het opdient zodat alles lekker krokant blijft. Ik denk dat Chavroux even lekker is als de mozzarella alleen wat scherper van smaak. Mijn braaf proefkonijn - Koen - heeft alles weer intevreden opgesmikkelt.

Crostini met amandelkoekjes, mozzarella, hesp en vijgen


Ingrediënten


  • Jules Destrooper amandelkoekjes
  • Buffelmozzarella
  • Gedroogde hesp
  • Porto
  • Bruine suiker
  • Ghee om in te bakken of gewoon boter of olie
  • Peper

1 opmerking

  1. Wij maken dit hapje steevast bij een bijeenkomst met de vriendinnen. Maar de vijgenbereiding vervangen wij gewoon door vijgenconfituur :)

    BeantwoordenVerwijderen