Le Superchef est arrivé!

Vandaag is de Superchef eindelijk geleverd. Volgens mijn Nederlandse agent Marc Berendsen een revolutie op kookgebied - die Hollanders toch! Maar je kent mij, ik ben alleen maar te overtuigen als ik het zelf eens uit kan proberen. Gelukkig heb ik vandaag, donderdag, mijn vrije dag.


De Superchef is een goede - en veel goedkopere - kopie van de Thermomix. Ik ben reeds enkele jaren de gelukkige bezitster van een Thermomix ( dankzij een milde Koen met Kerstmis ) en dus de ideale vrouw om een paar testjes uit te voeren.

Vlug een pompoensoepje gemaakt: wat pompoen in de oven geroosterd - 20 min. op 180°- dan alles in de Superchef met 700 ml warme kippebouillon - 18 min. op 90° snelheid 1. Blenden doe je best met twee geplooide keukenhanddoeken en je hand op het toestel want je weet nooit met warme vloeistoffen... 1 min. snelheid 7. En de soep is klaar! Simpel maar lekker.De display is digitaal, verlicht en eenvoudiger om te bedienen dan Thermomix  Maar je hebt geen ingebouwde weegschaal en het toestel kan ook niet omgekeerd draaien. Bij het soep maken is er geen enkel verschil...ook niet bij het blenden, het gaat allemaal erg vlot. Ja, toch wel, hij maakt een ander geluid dan de Thermomix! De potten en de toebehoren zoals het stoommandje en de rijstkoker lijken erg op mekaar. Ze lijken wel uit dezelfde mallen te komen...maar dat zal wel inbeelding zijn zeker :)

Volgende proef. Ijs maken. Diepvries ananas met een grieks yoghurtje en wat suiker blenden op hoge snelheid enkele keren met de pottenlikker de boel naar beneden in de pot schrapen en opnieuw even blenden. Ook hier ging alles very smoothly.  


Zo lekker zeg dat ijs, ik heb alles alleen opgegeten er is niks meer over voor Koen.   

Aan deeg maken ben ik nog niet toegekomen...maar dat doe ik meestal met mijn andere speeltje de Kitchenaid Artisan..

De Superchef kost 499 euro en is vanaf vandaag beschikbaar in Byttebier.

4 opmerkingen

 1. Koen zou dat toch moeten afsporten, dus goed dat jij genoten hebt van je ijsje! Ook al is het buiten koud, het ziet er erg lekker uit! Wat mogen jouw kinderen boffen met zo'n kookmama!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Jemke! Jij mag ook altijd eens mee komen eten...

   Verwijderen
 2. Awel ik heb dat toestel gekocht op je aanraden ben er zeer tevreden over...
  Bedankt
  Kris infinity

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het toestel kado gekregen voor mijn verjaardag. Gebruik je dan de recepten van TM of lukt dat niet ? Zijn er dingen waar ik moet op letten ?

  BeantwoordenVerwijderen