Say Cheese!

Met die verschrikkelijke koudeprik (hoezo prik?) heb ik echt wel behoefte aan comfort food. En comfortabel op alle manieren dan: gemakkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Aan caloriën denken we op dit moment niet. Ik ga nu toch niks van de nieuwe lentecollectie passen...veel te koud!


Kaas is altijd lekker én zeker als hij warm is. Het enige dat je in huis moet halen is lekkere camembert. Elke kaasboer of supermarkt heeft camembert (deze komt gewoon uit de Delhaize). De rest staat in de meeste voorraadkasten : honing, tijm, peper en zout en wat olijfolie. Duikel ergens nog een restje brood op om te toasten en voilà we beginnen eraan.


Begin met je oven voor te verwarmen op 180°C. Neem de camembert uit het papiertje, snij zijn hoedje eraf en steek hem terug in het doosje. Besprenkel de kaas met tijm - verse of gedroogde, het doet er niet toe - wat olijfolie, honing en peper en zout. Zet het doosje op je bakplaat - zonder deksel uiteraard - en laat de kaas in de oven staan tot hij goed begint te bubbelen en lichtjes, héél lichtjes bruin wordt. Blijf vooral bij de oven. Haal de kaas er liever te vroeg dan te laat uit, je kan hem nog altijd enkele minuutjes terug zetten. Wees voorzichtig en neem de volledige bakplaat uit de oven, warme kaas kan verbranden! Toast ondertussen je brood, doe nog vlug een glaasje witte wijn open en dig in!


Camembert in de oven.
  • 1 kleine camembert
  • 1/2 koffielepel olijfolie
  • 1/2 koffielepel honing 
  • tijm, wat vers gemalen peper, maldon zout
  • wat brood om te toasten

2 opmerkingen