Vanmorgen in de regen...

Sofie en Marie-Hélène zijn vanmorgen op een onmogelijk uur naar Disneyland vertrokken met de TGV. Ik was het slachtoffer van dienst om op zondagmorgen naar het station in Rijsel te rijden.Gelukkig herinnerde ik me vannacht - om vier uur! -  dat er op zondag ook markt is op de Place du Concert. Mijn trouwe Ipad ligt altijd naast mijn bed en ik kon dus onmiddellijk opzoeken hoe laat de markt begon. Van zeven uur 's morgens tot twee uur 's middags. Kon niet beter... Nadat ik de meisjes afgezet had aan de kiss and ride ben ik naar de markt gereden. Gelukkig weinig verkeer op zondag en veel parkeerplaats maar wel regen... héél veel regen!


De marktkramers waren nog volop aan het opbouwen en de bakken stonden nog overal. Ik ben dan maar eerst in zo'n echt Frans cafeetje een vers baguetje gaan eten met een lekker warme café crème erbij.

 
Eenmaal dat het goed en wel licht was - dat duurt wel eventjes in de winter - ben ik de markt gaan verkennen. Man, daar staat wat op zondag! Zo'n verschil met in de week! Zeker vier of vijf viskramen, een stand met verse oesters en verse Sint Jacobsschelpen -  en ze doen ze pas open op het moment dat je besteld... Zalig. 't Was weer ongelofelijk moeilijk om te kiezen. Het aanbod was bijna te groot. Uiteindelijk ben ik gezwicht voor de verse sushi.Duur dat wel, maar de kwaliteit is niet te vergelijken met wat ik deze week uit de Delhaize meebracht.


Het leuke van deze zondagmarkt is dat je zalige verse dingen kan kopen en die dan 's avonds al kan opeten met een lekker glaasje wijn. Very convenient!

Geen opmerkingen