We'll go Mexican...!

Wanneer het héél koud is verlang ik af en toe naar iets warms en exotisch... something Mexican and hot is dan meer dan welkom.



Een lekkere burrito is zalig op een winterse dag. Juist zoals bij een wokgerecht is de voorbereiding oftewel de mise en place van kapitaal belang. Begin dus met je ingrediënten stuk voor stuk voor te bereiden en te snijden. In een burrito kun je veel kwijt.

 
 
Zorg voor de nodige eiwitten bij voorkeur in de vorm van lekker krokant gebakken gehakt. Ik hou van het lekker gekruide worstjesvlees. Veel beter dan het gewone gehakt. Haal dus enkele worstjes uit hun vel en bak hun vulling bruin in een pannetje. Koop een goed stukje cheddar cheese en haal dat dan even over de rasp. Nu het gezonde deel. Sla, rucola, gewone groene sla, jonge spinazieblaadjes... alles wat groen en fris is kan je gebruiken. Koriander, pijpajuintjes, tomaatjes en avocado - ik kan echt niet zonder -'t kan er allemaal in. Wat komkommer... neem waar je zin in hebt... Een beetje chili kan zeker geen kwaad voor de liefhebbers van hot and spicy.

 
Laat je gewoon eens gaan! Zure room is een onmisbaar onderdeel van een burrito. Vergeet die dus niet! Ik kruid de room altijd met peper en zout. Maldon as usual. En nu mag je eraan beginnen. Zet iedereen aan tafel.

 
Neem een stapel wraps en laat iedereen zijn eigen burrito samenstellen.

 
Plooi de wrap naar eigen inzicht en vermogen en leg deze dan een veertigtal seconden in een Microgolf op full power and enjoy!

Geen opmerkingen