De Marathon...

Dit weekend waren we met een heleboel Kortrijkzanen in Parijs. Voor de halve marathon. De ene helft heeft de sportieve prestatie geleverd en de andere helft was mee voor de leute...
Zondagmorgen in alle vroegte vertrokken de sportievelingen in flinterdunne sportkledij naar het Bois de Vincennes en de andere draaiden zich nog eens om in hun bed.
Samen met Marijke - de mamma van Koens loopmaatje Sofie -  ben ik dan na het ontbijt richting Bastille vertrokken. Eerste halte : de rue Montorgeuil. Ideaal voor een zondag want de winkels zijn daar altijd open. Groenten, vis, heerlijke kazen, alles kan je er vinden.
En ja, natuurlijk heb ik er iets gekocht... lekkere, rode veldsla. Tot hiertoe nog altijd niet gespot in de Delhaize hier bij ons.Na een warme café crème trotseerden we weer de koude om een bezoekje te brengen aan de concept store Merci op de Boulevard Beaumarchais.

 
Super toffe winkel waar je echt van alles kunt vinden. Leuke schriftjes - mijn zwakke plek - tof keukengerief, hebbedingetjes en dure kleren die er helemaal niet duur uitzien...


Om twee uur was er eindelijk nieuws van onze lopers. Iedereen had de finish gehaald, de ene al beter dan de andere. 't Was dringend tijd om iets te gaan eten. Afspraak in de Jardin des Tuileries. Nu, er is daar altijd veel volk maar zondag was het daar een echt circus... het hele modewereldje stond er te paraderen.


Fashionweek! Waw! Echt de moeite... ben blij dat ik dat eens gezien heb. Maar de bende had honger en ik mocht dus van mijne Koen niet te lang foto's nemen.


Op naar Les Deux Magots! Dank zij een doorstastende ober konden we met de hele ploeg samen op het terras neerstrijken.Zeg nu nog eens dat de Parisiens niet vriendelijk zijn...!

Geen opmerkingen