My new Toy...

Ik geef het onmiddellijk toe... het is een absoluut overbodig ding. Maar echt, het bleef maar zeuren...  en deze week ben ik dus uiteindelijk bezweken. Ik ben woensdag de Saturn binnen gestapt en heb daar het allerschattigste rijstkokertje ter wereld gekocht.

 
Rijst is perfect te koken in een steelpannetje met een deksel. Er zijn zelfs twee manieren. Koken in héél veel water en koken met de verhouding een deel rijst twee delen water. Maar zo'n rijstkokertje is ook héél tof. Eerst de rijst - Basmati was het bij mij - goed spoelen tot je spoelwater klaar is.


Je doet dan een kopje rijst in de rijstkoker en twee kopjes water, deksel erop, knopje aan en het ding is vertrokken. Je hebt er geen omzien meer naar. Het klikt vanzelf af als de rijst klaar is - hoe dat ding dat weet is me een raadsel - en dan laat je het nog enkele minuten met een handdoek onder het deksel uitstomen.

 
En voilà... fluffy rijst! Veel afwas is er niet aan, juist dat kommetje... en dat kan dan nog in het afwasmachien!

 
Ik weet best dat jullie me uitlachen - Koen heeft het al gedaan - maar ik ben gelukkig. En dat is toch het belangrijkste hé...Wat betreft het Maldon zout... ik heb al de winnaar! Zondag krijgen jullie meer nieuws. En maandag vertrekt het pakje met de post. Ik zal er nog een leuk zoutkommetje bij doen.

2 opmerkingen

  1. Ik heb er deze week ook bijgestaan, maar niet gekocht. Ik zal het voorlopig bij mijn pannetjes moeten houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien overbodig, maar lijkt me wel verdomd handig. :)

    BeantwoordenVerwijderen