De Crillon...

Het Hotel de Crillon in Parijs gaat voor twee jaar dicht. Ze gaan renoveren. Het oude palace hotel krijgt een nieuwe look.


Gedaan met de grandeur... de prachtige lusters en de schitterende spiegels. De nieuwe look zal waarschijnlijk ook wel weer top zijn. Maar toch heb ik spijt... Het was mijn favoriete plaats in Parijs om een pipietje te gaan doen.


Ja, zelf als het op die simpele menselijke behoefte aan komt moet je het juiste adres kunnen kiezen. In de Crillon was het dik in orde. De doorman was steeds uiterst beleefd en ik kreeg altijd een "Bonjour Madame!" De lobby was altijd voorzien van prachtige boeketten geurende rozen...


Het toilet onberispelijk met een grote stapel verse, zachte handdoekjes.Ik ga nu voor twee jaar een nieuw moeten zoeken. Misschien de Meurice in de Rue de Rivoli? Het mag allleszins niet te ver zijn van mijn geliefde Rue de Surène... Ok, 't is waar de wereld blijft niet stil staan maar enige nostalgie is toch toegestaan of niet?

2 opmerkingen

  1. Dat ziet er inderdaad goed uit. Twee jaar renoveren, dat is niet niks. Maar wie weet renoveren ze slim met behoud van de authentieke elementen zoals de prachtige spiegels en de luchters. Ondertussen zul jij het met iets minder moeten doen of vind je een ander leuk adresje ... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Bristol is ook niet mis...

    BeantwoordenVerwijderen