Grasgroene bruschettas...

Bruschettas - die Italiaanse frisse hapjes - kun je maken met alles wat je toevallig in huis hebt. De grote klassieker is met tomaten maar ook met erwtjes en tuinbonen kan je iets lekkers brouwen.


Ik heb de variant met tuinbonen uitgetest. Tuinbonen horen bij de vergeten groenten. Enkele jaren geleden zag je ze nergens meer. Alleen sommige oude mensen kweekten ze nog in hun moestuintjes. Maar nu is de tuinboon hip en cool. In ieder warenhuis, bij elke groentenboer liggen ze weer in de rekken. Italianen zijn er zot van. Ze eten ze gewoon rauw als aperitiefhapje. Maar misschien is dat voor ons nog een stapje te ver...


Het lekkerst zijn tuinbonen als je ze dubbel dobt. Dus eerst uit die lange peul halen zoals je met de gewone erwtjes doet. Dan doe je al je bonen in kokend water voor enkele minuten. Kort hé... gewoon blancheren zoals ze zeggen. Nu kun je heel gemakkelijk het buitenste velletje afhalen en het grasgroene boontje springt tevoorschijn.

 
Ok, een beetje prutswerk, maar deze bruschetta maak je dan ook best voor een klein en select gezelschap. Nu is er verder praktisch geen werk meer aan. Neem je vijzel en stamp de boontjes fijn met wat lekker Maldonzout en je allerbeste olijfolie. Misschien nog een beetje peper voor de liefhebbers en je hebt een prachtige groene tapenade voor op je bruschettas.


Afwerken met iets zoutig is ideaal want erwten en tuinbonen hebben een zoete ondertoon.

 Bij mij lag er nog wat culatello in de frigo en and really it was a combination made in heaven...!
Bruschetta met tuinbonenIngrediënten


  • wat tuinbonen - neem er veel meer dan je denkt want er zitten niet zoveel bonen in!
  • olijfolie van de beste soort
  • lekker Maldon zout
  • verse gemalen peper
  • Parmaham, Gandaham of eender welke gedroogde ham. Of iets anders zoutig...


1 opmerking