Patatjes...

Bijna zo lekker als frieten...maar zo veel gezonder! Dit is echt een doodsimpel gerechtje. Iets om in je vast keukenrepertoire te hebben. En, al zeg ik het zelf, het heeft wel allure. Je kan het als aperitiefje geven met wat lekkere mayonaise of aïoli. Sorry, ik heb nu eenmaal een zwak voor hapjes :) Het is ook een écht lekker aardappelgerecht bij vlees of vis.
Neem wat grote, vooral lange patatjes - om een beetje op een friet te lijken - en reinig ze met een groenteborstel. Zeker twee à drie stuks per persoon want ze hebben succes! Snij elke aardappel in twee en dan nog eens in vier. Rekenwonders beseffen reeds dat je van elke patat acht frieten maakt.


Zet je oven aan. Op 180°C. Leg je patatjes op een bakplaat waarop je gul olijfolie, zout (moet ik het nog zeggen? Maldon dus...) en peper gestrooid hebt. Zorg dat ze allemaal goed ingewreven zijn met de olie en de kruiden. Ze moeten allemaal mooi rechtop staan, zij aan zij. Schilkant tegen de bakplaat. Strooi er nu nog iets lekkers over... je mag kiezen tussen oregano, tijm en rozemarijn. Of laat je gaan en doe van alles wat. Da's alles. Nu nog  juist een twintigtal minuten de oven in. But watch carefully! De ene oven is de andere niet.


En, zeg nu zelf, zou je nog naar 't frietkot gaan?


In de oven gebakken patatjes.

Ingrediënten.

  • 2 à 3 lange aardappelen per persoon
  • zout (Maldon) 
  • peper
  • olijfolie
  • gedroogde tijm en/of gedroogde oregano en/of gedroogde rozemarijn

2 opmerkingen