Wuwei...Vorige week dinsdag was ik in het kader van de TwinnerK - een samenkomst van Kortrijkse twitteraars - uitgenodigd op een preview in WuWei. Een nieuw hotel in Kortrijk met wellness. Ja, zo zijn er honderden hoor ik je denken... Wel, nee zoals Wuwei bestaan er volgens mij geen twee. Jo Heirman, de eigenaar en bezieler van dit project, heeft hier in een oude en verlaten drukkerij een ruimte gecreëerd die de sfeer oproept van een cisterciënzer klooster. Dépouillé, maar luxueus in al zijn eenvoud. Heerlijk voor mensen met een te volle agenda...
Brunchen met aansluitend bezoek van hamman, sauna...gewoon op restaurant gaan, aan alles is gedacht.
Natuurlijk heb ik wat foto's gemaakt! Die vriendelijke gast op de foto is Jo Heirman die in een vorig leven een top marketeer was.

 Nu, wat ik er écht leuk aan vind is dat Wuwei kookworkshops organiseert. That's my piece of cake! En wat dachten jullie...ik ben al voor twee sessies ingeschreven.In de keuken van het restaurant worden de workshops op woensdagavond gegeven. Met mooi weer wordt een deel van de keuken buiten gereden en wordt er outdoor gekookt. Tom Criel, dat is die krullebol, is de kok van het restaurant. Ze willen een keuken brengen met veel groenten - bekende en onbekende - weinig koolhydraten én gebaseerd op het marktaanbod. En beetje à la Alain Ducasse dus. Lijkt me zalig. Jullie mogen een uitgebreid verslag verwachten van mijn ervaringen in Wuwei.

By the way de Kortrijkse Twittergemeenschap heeft sinds vorige dinsdag ook een nieuw werkwoord in omloop gebracht: "wuweien"met dezelfde betekenis als "smurfen"...

1 opmerking

  1. Dit lijkt me een echte aanrader! Ik zie al uit naar je verslagjes over je ervaringen in Wuwei.

    BeantwoordenVerwijderen