Paprika Piemontese!

Spring is in the air! We gaan de Italiaanse toer op... met een zonnig gerechtje. Een warm slaatje. Ja, sorry, we gebruiken wéér eens de oven. In dit seizoen zijn de paprikas en de tomaten nog echte serreplantjes en kunnen zeker nog wat extra flavour gebruiken. Vandaar de oven. Alle smaken worden super geconcentreerd door die droge warmte.


Kies een mooi exemplaar, dik en glanzend. Snij de paprika dwars door, zodat elke helft een beetje steel heeft - dit is louter esthetisch, met smaak heeft het niks te zien. Ontdoe elke helft van de zaadjes en de witte membranen, zodat je een mooie rode schelp hebt. Spuit in elk deel een goeie streep anjovispasta (tweemaal zoveel als op je tandenborstel 's morgens) en vul dan op met drie ontvelde en ontpitte tomatenpartjes. Neem je bakplaat en doe er goed wat olijfolie, peper en zout op. Leg de paprikas erop en giet daar ook nog een beetje olijfolie op. Doe er nog wat extra peper op maar géén zout want de anjovispasta is al zout genoeg. Natuurlijk is je oven al lang voorverwarmd op 180°C... Steek je bakplaat met de groenten erin en laat ze een kleine 30 min bakken. Vergeet niet af en toe door het raampje te kijken. De randjes mogen een beetje bruin verkleuren. Dat is mjammie! Eet het warm, lauw of koud. Als voorgerecht, hapje of lunchgerecht. Het smaakt altijd.


Het receptje is al oeroud. Ik heb het uit een oud kookboek van Delia. BBC Delia. Maar het is eentje om in je boekje (hoezo? je hebt geen receptenboekje...) over te schrijven.


Paprika Piemontese.

Ingrediënten.

  • 1 rode paprika per persoon
  • 1 tube anjovispasta (twee centimeter per paprika)
  • 1,5 tomaat per persoon
  • olijfolie
  • peper
  • Maldonzout
  • gedroogde tijm en/of oregano

2 opmerkingen