Aperitiefnootjes to die for...!

We gaan het niet over het weer hebben... want het is geen weer. Maar ik heb vandaag iets leuk. Een tof receptje echt eentje om in je boekje te schrijven.


 Misschien heb je nog wel ergens een triestig zakje amandelnoten of pecannoten liggen.Wel het is dé moment om dat boven te halen.


Zet je oven alvast aan. We moeten 175 graden hebben. Spreid je noten over een bakplaat en eenmaal dat de oven warm is mag je de noten er 15 minuten in zetten. Maak ondertussen alvast de kruidenmengeling klaar.


Doe de suiker, het zout en de cayennepeper in een kom en meng. Zet een steelpannetje op het vuur en doe daar de olijfolie, de honing en het water in. Meet eerst de olie af en dan je honing in dezelfde lepel en je zult zien dat de honing dan niet aan de lepel blijft plakken dankzij de coating met olijfolie...

 
Laat dan het mengsel in je pannetje wat bubbelen... niet te lang natuurlijk, een minuut of twee maximum. Giet er de suiker/zout/cayennepeper bij en roer goed tot alles opgelost is. Desnoods warm je het nog even door. Als de nootjes klaar zijn en lekker ruiken - na 15 minuten dus - voeg je ze bij je sausje en meng ze goed.


Het lijkt te weinig saus voor al die noten maar wees gerust het is genoeg.
Als ze allemaal mooi blinken spreid ze dan op wat bakpapier uit en laat ze drogen. Ik heb er eentje geproefd en er dan nog wat extra Maldon zout overgestrooid. Maar jullie weten het, ik ben een zoute mie...

 
Dus een goeie raad proef en kruid bij naar jouw smaak. De noten zijn superlekker zo van het papier maar je kan ze natuurlijk bewaren in een luchtdicht - liefst blikken - doosje.



Sweet and Spicy Almonds


Ingrediënten


  • 200 gram amandelen of pecannoten
  • 10 gram suiker
  • 1 koffielepel Maldonzout... als je gewoon fijn zout neemt is een halve koffielepel genoeg
  • 1/2 koffielepel of voor diegene die het iets pikanter willen 1 koffielepel cayennepeper
  • 1tafellepel olijfolie
  • 1tafellepel honing
  • 1tafellepel water


Winnaar van de Maldon zout wedstrijd is ... Delphine!  Want ja 't is waar Delphine, ik hou van simpele recepten met eenvoudige bereiding en met niet teveel ingrediënten én die niet veel tijd vragen. Aan al de anderen dank je wel voor al de mails die eigenlijk ook allemaal de goeie antwoorden waren... maar ja, ik moest iemand kiezen hé.  Binnenkort - als mijn blog in een nieuw kleedje zit - kunnen jullie dan mijn missionstatement verwachten.

4 opmerkingen

  1. Mmm, ik weet al wat gedaan met al die nootjes in de voorraadkast!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amandelen zijn voor mij een eindeloze inspriratiebron gebleken, dus 'verpieteren in de kast' zal bij mij niet snel gebeuren. Erg leuk idee is dit, vooral de combinatie suiker/zout/cayennepeper vind ik wel spannend....
    Ga het gauw eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lieve, waar kan ik je drankje met gember terug vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wil je graag helpen maar over welk drankje heb je het juist? Stuur me misschien een email...
      lieve@byttebier.net

      Verwijderen